Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Unilever купує революційний стартап Dollar Shave Club за $ 1 млрд.

Один зі світових лідерів ринку споживчих товарів, оголосив про покупку нетехнологічного стартапу Dollar Shave Club. В офіційному повідомленні не говориться про суму покупки, але за оцінками Fortune, вона склала близько $ 1 млрд. Це чудова і по-своєму парадоксальна угода, і нижче ми спробуємо розповісти, чому.

Dollar Shave Club за підпискою поставляє користувачам станки для гоління раз на місяць. Це - неприбутковий поки що стартап, з оборотом в $ 152 млн. і з близько 3 млн. покупців.

Раніше проект вже залучав інвестиції в розмірі $ 160 млн. при оцінці в $ 600. Здавалося б, що в ньому особливого? Незвичайний підхід до маркетингу і неординарна бізнес-модель.

Його засновник Майкл Дубін запустив проект близько чотирьох років тому, підготувавши вірусний ролик про компанію під назвою «Наші леза - офігенно круті». З того часу ролик набрав понад 22 млн. переглядів на YouTube. Ролик пародіює незліченні рекламні відео про брендові продукти.

 

 

Кожному відомі муки вибору в супермаркеті або торговому центрі, коли потрібна якась одна повсякденна річ, але при цьому вона представлена ​​десятками варіантів від різних брендів і незрозуміло, чим один варіант від іншого принципово відрізняється, крім ціни і упаковки. Користувач витрачає досить багато часу на обдумування вибору і не завжди залишається задоволений результатом.

Майкл підійшов до вирішення цієї проблеми кардинально: за 1 долар він пропонує користувачам щомісяця звичайні станки для гоління хорошої якості з доставкою додому. Так стартап позбавляє користувача необхідності витрачати час і зусилля на вибір нового продукту, спроби розібратися у відмінностях брендів і т.д. «Вам насправді потрібна бритва з десятьма лезами, ліхтариком і чесалкою для спини?», - запитує засновник DSC в ролику.

Денис Довгополий, співзасновник GrowthUP Group, в своєму блозі характеризує угоду так: «Я не вважаю Майка підприємцем, медійником або дісраптором. Я думаю, що він - нейрохірург. Він вміє ампутувати частину мозку, яка відповідає за вибір певного товару. Він підключив сотні тисяч людей до сервісу, який назавжди виключив їх з числа клієнтів компаній, що виробляють станки для гоління. У численних статтях і обговореннях Dollar Shave Club називали головною загрозою FMCG-компаніям і компаніям з логістикою для FMCG-товарів в 21 столітті. Це величезне досягнення для стартапу. Компанії з виручкою в сотні ярдів доларів на рік бояться маленького стартапчика, у якого під капотом нема жодної технології».

Тож виходить, що стартап, який піднявся на принциповій «антибрендовості», буде куплений одним з найбільших FMCG-брендів світу. 

Наші інтереси: 

Винахідливість винагороджується! Постіндастріал відкриває нові можливості. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Відсутність бренду - теж бренд. Цю ідею десь можна використати.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Коментарі

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Відсутність бренду - теж бренд. Цю ідею десь можна використати.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.