Зображення користувача Володимир Іваненко.
Володимир Іваненко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український Університет: бути чи не бути?

Український Університет... Просвіта, освіта, наука. Це - тільки початок! Де ми будемо через рік, через п'ять чи десять років, залежить не тільки від нас, але й від кожного з вас. Отож підтримайте наш проект, і дасть Бог - Український Університет змінить Український Світ! 

Ласкаво просимо на сторінку Українського Університету!

Упродовж тривалого часу я роздумую над ідеєю заснування Українського Університету -  сучасного вищого навчального закладу, основна форма навчання в якому реалізовувалася б в онлайновому режимі і в такий спосіб уможливлювала б доступ до українознавчої освіти у будь-якому куточку планети. Український Університет даватиме знання про Україну та її зв'язки із світом не тільки українцям у розсіянні, а й представникам інших народів.

Український Університет базуватиметься в США і відтак налагоджуватиме свою роботу відповідно до американських стандартів вищої освіти. Водночас ми будемо активно співпрацювати з міністерством освіти і науки та університетами України. З часом будемо підлаштовуватися й до традицій тих країн, де відкриватимемо свої осередки.

Український Університет бачиться мені також базою для стажування студентів вишів України за кордоном - свого роду "перевалочним пунктом" між університетами України, з одного боку, й вишами США, Канади та інших країн.

Український Університет може також стати центром науково-навчально-методичної підтримки й забезпечення шкільних закладів української діаспори, зокрема - суботніх та недільних шкіл українознавства.

Ми маємо намір залучити до участі в проекті як українських професорів, які живуть і працюють за межами України, так і професорів українських вишів. Ми також налагодимо співпрацю з колегами інших країн, предметом зацікавлень яких є Україна.

Український Університет мислиться як міжнародний науково-дослідний центр українознавства й української науки взагалі. Відтак Український Університет стане осередком згуртування українських учених у світовому масштабі, створення Міжнародної асоціації українських учених і сприятиме виходові учених України на світові обшири, а отже - й реформуванню науки в Україні.

Наукові й науково-практичні конференції, семінари й колоквіуми будуть традиційною формою спілкування професорів та вчених між собою та з громадськістю, місцем озвучування та оприлюднювання нових ідей і обговорення нагальних питань.

Український Університет налагодить серію наукових, науково- й навчально-методичних періодичних і неперіодичних видань та навчальних посібників. Спочатку ми будемо здійснювати їх в електронному форматі, а потім - і в друкованому вигляді.

У зв'язку із сказаним вище я запрошую колег професорів та науковців зголошуватися до обговорення концепції Українського Університету, яку буде запропоновано для обговорення, та до співпраці у формуванні навчальних програм і планів.

Я також звертаюся до світової української громадськості із проханням підтримати цей проект. Український Університет потребує в першу чергу матеріальної підтримки з боку українських меценатів, а також широкої громадськості.

Акумулювання коштів на Український Університет здійснюється через Міжнародну фундацію лідерства. Комерційна діяльність Українського Університету на етапі його становлення забезпечується через компанію Ukraina, Inc.

Контактна адреса: [email protected].

Сторінка на Фейсбуці

(с) Проф. Д-р Володимир Іваненко, 
Керівник проекту

Вашингтон, США
10 жовтня 2015 р.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
освіта
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи