Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український стартап запустив гаджет для пошуку викрадених авто

Українська компанія «Тім Бернерс Груп» запустила пристрій «Автозакладка» — GPS-маяк, що допомагає стежити за своїм автомобілем і шукати його у випадку викрадення.

Компанія працює на ринку вже 3 роки, розробляючи телекомунікаційні рішення на кшталт «розумного Wi-Fi», систем автодозвону, IP-телефонії і т. д., пише ain.ua.

На ідею GPS-гаджета для спостереження за своїм автомобілем їх наштовхнув запит від Coca-Cola щодо розробки рішення, яке б дозволяло моніторити, де знаходяться брендовані холодильники, щоб зменшити кількість крадіжок.

Сервіс «Автозакладка» — це GPS-маяк + додатки для iOS і Android. Маячок ховається в авто і велику частину часу проводить в сплячому режимі. Він виходить на зв’язок з додатком, щоб власник міг визначити місцезнаходження авто, певну кількість разів на добу (це настроюється через додаток). Зазвичай — це від 1 до 4 разів на добу, у такому режимі батарейка маячка розрахована на 1500 сеансів зв’язку.

Сам маяк коштує 1800 грн, сервіс працює по абонплаті за 30 грн на місяць користувач отримує додаток, SIM-карту, послуги сервісного центру кабінет на сайті, за 60 грн — усе те ж саме плюс пошук викраденого автомобіля.

Наші інтереси: 

Розумні технології на службі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи