Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Український розробник наддешевої сонячної теплової станції відкрив креслення для всіх бажаючих

Мова йде про найбільшу в Україні сонячну станцію такого типу (29 кв.м фокусуючих дзеркал), яку своїми руками зробив винахідник Сергій Юрко з Миргорода.

Станція призначена для виробництва тепла з сонячної енергії, причому вода без проблем нагрівається до температури кипіння навіть у люті морози. Головна унікальність станції - це вартість: близько 10 EUR / кв. м, що в 15-20 разів дешевше традиційних сонячних колекторів (вакуумні трубки, плоскі колектори). Завдяки такій дешевизні, тепло цієї станції виходить дешевшим від тепла з імпортного газу.

Вартості у 10 EUR / кв. м вдалося досягти завдяки застосуванню дешевих розповсюджених матеріалів: сталевий прокат, дерево, пінополістирол, металізована лавсанова плівка (в якості дзеркал) та ін. Станція встановлена під відкритим небом вже майже рік (а повноцінно працює з березня 2015), і за цей час не було жодної значущої поломки. Для винахідника це було очікувано: раніше він кілька років випробовував все на прототипах і широко застосовував наукові розрахунки. Зараз станція опалює приватний будинок у парі з газовим котлом. 

 
Замість того, щоб закрити інформацію про технологію і продавати її, винахідник чинить навпаки. Він принципово відмовився від патентування та готовий будь-кому безкоштовно вислати всі необхідні креслення.

Контакти Сергія:

[email protected]

+38 095 076 18 14

Більше того, окрім багатьох роз'яснювальних роликів на Youtube, Сергій працює над здешевленням інших елементів сонячної станції (наприклад, теплового акумулятора або теплотраси), пропонує до продажу невеликі секції сонячного пристрою для випробувань і копіювання. Також він готує економічну інформацію для бажаючих виробляти його пристрій на продаж. Винахідник називає свої дії створенням «виробничої мережі» і сподівається, що це буде таким же дітищем інформаційної ери, як і «соціальні мережі». Цей соціальний експеримент він роз'яснює у своєму блозі.

Зразки креслень:

Сергій Юрко прагне до того, щоб в Україні з’явилося від 100 до 1000 невеликих виробників його сонячного пристрою, яким потрібно, окрім бажання, мати стартовий капітал всього лише у кілька сотень доларів. (технологія виробництва примітивна і не вимагає складного обладнання та великих приміщень). Причому вони не будуть заважати один одному, оскільки обсяг ринку величезний. Наприклад, це сотні тисяч приватних будинків, які захочуть використовувати дешеве сонячне тепло замість дорого газу.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ця стаття сьогодні вже має понад 3000 переглядів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ця стаття сьогодні вже має понад 3000 переглядів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Миро, за інформування!
Все ще не працює лічильник переглядів?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Авгур Полiн.
0
Ще не підтримано

Дякую, дуже цікава інформція! Пропоную "авторові" Сергію ще розмістити рахунок, для переказу коштів.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

16109 відвідувачів вже переглянули цю інформацію.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)