Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українських солдат щеплюють від кору і краснухи

Категорія:

Незважаючи на те, що слідство у справі про незаконне ввезення індійської вакцини не закінчене, Мінохоронздоров'я вже наполягає на продовженні вакцинації і зовсім скоро може її відновити. В той же час, в армії України викцинація і не припинялася.
Українських солдат щеплюють від кору і краснухи. Щоправда, не індійською, а бельгійською вакциною, зізнався вчора головний військовий медик Петро Мельник під час навчань у Вінниці, повідомляє Газета "24".

Це при тому, що лютневим указом Кабміну чітко сказано: щеплення - тільки в строго встановлені терміни, препарат - тільки індійська сироватка.

Вакцинацію в армії Мельник пояснив строгим санітарно-епідеміологічним контролем у військах. І на підтвердження своїх слів сказав, що саме завдяки такій суворості за останні два роки серед військовослужбовців набагато зменшилася кількість спалахів інфекційних захворювань.

Всупереч побоюванням багатьох батьків, не примушують щеплюватися школярів, які йдуть на канікули. У дитячих таборах вимагають лише наявність календаря щеплень.

"Щеплення від кору і краснухи? Що ви, можна і без них. По-перше, воно всього лишень додаткове, а не планове. Та і якраз у віці 16 - 18 років молоді робиться планове календарне щеплення від кору, дублювати яке не обов'язково. І потім - кримських лікарів навіть не встигли до кінця проінструктувати щодо щеплення, тому колоти цю індійську вакцину не можна. І, судячи з усього, навряд чи доведеться" - сказала Марина Махортова, завідувачка поліклініки "Артека".

Кого може стосуватися добровільно-примусова вакцинація, то це молодих вожатих. Проте змушувати їх не будуть - у разі відмови попросять оформити її у письмовій формі.

Микола Проданчук, колишній головний санітарний лікар України, а нині підслідний у справі про незаконне ввезення до України індійської вакцини, упевнений в тому, що вакцина безпечна.

"Поки я сидів на нарах, у мене розболілася голова. І коли я подивився протипоказання аспірину, вони виявилися такими ж, як і у вакцини", - заявляє Проданчук.

За його словами, він "опинився перед вибором - вирішити ввезення вакцини без реєстрації або відмовитися від 5 млн долл гуманітарної допомоги і допустити епідемію з десятками тисяч хворих".

Нагадаємо Генеральна прокуратура об'єднала в одне провадження раніше порушені кримінальні справи проти колишнього першого заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Миколи Проданчука за підозрою в перевищенні службових повноважень при імпорті вакцини від кору й краснухи та за фактом смерті 17-літнього школяра.

За даними ЗМІ, попри скандал з масовою всеукраїнською вакцинацією, загальнодержавні щеплення від кору і краснухи повинні відбутися. Причому, не дивлячись на смерть школяра Краматорська і госпіталізацію 207 людей, Мінохоронздоров'я не виключає, що щеплюваити будуть тією ж індійською вакциною.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи