Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські пілоти вже готові літати на F-16. Потрібне тільки політичне рішення

Категорія:

Спецтема:

Згодом в Україні планують перевести всіх пілотів на F-16. Але вже зараз Повітряні Сили України мають молодих пілотів, які володіють певним рівнем англійської мови та бойовим досвідом.

23050102.jpg

Фото: Lockheed Martin

На F-16 вже готові воювати кілька десятків пілотів, заявив 29 квітня в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" речник Командування Повітряних Сил України Юрій Ігнат.

"Вони готові вже хоч завтра воювати. Тут потрібне політичне рішення, щоб ми почали процес підготовки й наземного персоналу, це – офіцери бойового управління, інженери військові. Кілька десятків пілотів готові вже воювати”, – запевнив Ігнат.

Раніше він казав, що українським пілотам, аби опанувати винищувачі F-16, знадобиться навіть менше ніж півроку, про що йшлося раніше.

Як раніше повідомляв кореспондент "Голосу Америки" Джефф Селдін, помічниця глави Пентагону Селеста Валландер раніше заявила, що наразі більш пріоритетним завданням є передача Україні систем ППО. Бойові літаки займають восьму позицію у списку потреб ЗСУ.

"У списку сучасні західні літаки займають приблизно восьме місце", – зазначила Валландер під час слухань у комітеті Палати представників США зі збройних сил.

Вищими пріоритетами зараз є системи протиповітряної оборони, артилерія та бронетехніка, додала Селеста Валландер.

Наші інтереси: 

Стежимо за заявами американців. Розуміємо, що вони свідомо затягують надання Україні необхідного озброєння.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи