Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 187
  • Переглядів: 215

Українські експортери зерна та недолугі чиновники псують наші стосунки з Польщею – Михайло Непран

Категорія:

Спецтема:

Маємо вибрати, що для нас важливіше – надприбутки десятка зернотрейдерів чи втрата союзника. В Україні індустріально-олігархічне сільське господарство, а у поляків – три мільйони дрібних сільських виробників. Вони неконкурентоздатні з нами, тому в цій ситуації Їм загрожує банкрутство. Три мільйони виборців – це 10% виборців Польщі, тому й політики, навіть проукраїнські, не можуть піти проти своїх селян.

24021403.png

Михайло Непран. Скріншот відео

Нещодавно ми були свідками фото українського зерна на дорозі. Польські протестувальники позрізали запори на фурах і висипали українське зерно. Емоційно на нас це дуже неприємно подіяло. Це негідна ситуація, але в Кремлі, мабуть, вже роздають ордени й виписують премії, тому що їм вдалося посварити українців та поляків. Це нагадує ситуацію, яка була в XVI столітті, коли українці та поляки не могли між собою домовитися, і в результаті спочатку Росія проковтнула Україну, а через 100 років і Польщу, каже Михайло Непран, перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, коментуючи ситуацію на українсько-польському кордоні.

Польські фермери продовжують блокування пунктів пропуску. Як розв'язати питання експорту українського зерна та чи вийде Україні домовитися із головним європейським союзником?

"Сьогодні ми з нашим найближчим союзником замість того, щоб обговорювати військову співпрацю, ремонт і виробництво зброї, спільне навчання, економічну співпрацю тощо ми обговорюємо проблеми Українського зерна, страйки польських аграрників, ми обговорюємо оцю штучно створену політичну ситуацію", – каже Михайло Непран.

Він закликав відкинути емоції й подумати на холодну голову. "Ми повинні зрозуміти: у нас олігархічно-індустріальне сільське господарство з великими господарствами, у поляків – це 3 млн дрібних сімейних виробників, вони неконкурентні з нами навіть при тому, що Єврокомісія дає їм по 250 євро субсидії. Тому поляки й виступають, бо вони збанкрутують".

Він каже: "Зараз можна проклинати поляків, можна кричати, що вони негідники. Але чи зробить це для нас добро? Я підтримував український експорт сільськогосподарського збіжжя у 22-му році. Це було для нас стратегічно важливо, бо всі порти стояли. Але давайте чесно скажемо, і тут Туск правий, коли каже, що пару сотень українців хочуть заробити на експорті збіжжя, при цьому створюються колосальні проблеми по всій Європі. Для наших зернотрейдерів набагато зручніше продавати в Європу. На північну Африку й Близький, Середній Схід – довше і дорожче".

Давайте будемо вибирати, що для нас важливіше: заробітки десятка зернотрейдерів чи втрата союзника, каже Михайло Непран.

"Думати не тільки про те, щоб хтось заробив, а про інтереси України. Європейці на сьогодні – наш головний союзник. Вони дають нам гроші й зброю, нас підтримують. Якби я був при владі, я б зібрав зернотрейдерів і сказав: "Хлопці, все, Європу закрили. Продавайте в Азію, Африку – наші традиційні ринки збуту".

 

 

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що влада дбає про власне збагачення та збагачення своїх наближених. Бити на сполох, таку владу потрібно міняти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

«у нас олігархічно-індустріальне сільське господарство»:

Добре було б назвати поіменно тих олігархів, щоби «допомогти» відповідальним чиновникам зупинити їх !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

«у нас олігархічно-індустріальне сільське господарство»:

Добре було б назвати поіменно тих олігархів, щоби «допомогти» відповідальним чиновникам зупинити їх !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !