Зображення користувача Анна Олар.
Анна Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські діти просили в Литві одне – Миру

За що могли проголосувати в Литовському Сеймі 16 березня? Член Cейму Литви, представник ПАРЄ від Литви Артурас Скарджюс разом з українськими дітьми підняв руку за Мир і прийняв участь у виготовленні карти миру в рамках міжнародного проекту "Діти за мир у всьому світі".  

Сейм Литовської Республіки за організаційного сприяння Посольства України в Литві приймав дітей України з офіційною презентацією карти миру у рамках Міжнародного соціального проекту "Діти за мир у всьому світі".

Діти і дорослі з нетерпінням чекали слів підтримки їх побажань до світової громадськості, до яких долучилися Перший віце-спікер Сейму ЛР Відас Гедвілас, Посол України Володимир Яценківський, Посол Угорщини Золтан Янчі, депутат Сейму ЛР, член делегації до ПАРЄ Артурас Скерджюс, а також координатор проекту Ганна Крисюк, Почесний консул Угорщини в м.Івано-Франківськ Василь Вишиванюк. А українські діти зі Львова, Тернополя, Ужгорода, Івано-Франківська та зі Сходу України, що навчаються у Вільнюському будинку дитини могли разом викрикнути: “МИ ЗА МИР!”

Всі присутні записали побажання миру на голубах та розмістили їх на карті Литви для подальшого розміщення на карті світу.

Як сказав нам в екслюзивному інтерв’ю організатор акції Василь Вишиванюк: “Я мав дитячу мрію побачити світ, і мені навіть не снилось, що свою мрію я допоможу здійнити ось цим дітям. По-дитячому радію за моїх маленьких земляків, що можуть за три дні в трьох парламентах Європи сказати своє слово за мир і бути почутими европарламентарями і багатьма чесними людьми світу”.

Доповнила одного з організаторів поїздки дітей в парламенти Європи юна українка Марійка, учасниця акції «Діти за мир в усьому світі»: “Головне, що дітям потрібно для повного щастя – це мир і віра в наше щасливе майбутнє. Сюди я приїхала, щоб наблизити втілення своєї мрії – я дуже хочу, щоб мій тато повернувся з АТО живим, мрію щоб швидше закінчилась ця страшна війна. Це і побудило мене поїхати в Європу з цією акцією, а також і за тата.

Я не хочу жити у страсі, що може війна дійти і до мого дому, я теж змушена буду тікати від війни, як наші друзі – діти зі сходу України. Вони теж разом з нами просять у дорослих політиків і парламентарів МИРУ. Ми просимо всіх об’єднатись і допомогти Україні здобути мир нашій країні. А литовцям від українських дітей хочу сказати по-литовськи навіть двічі: “Дякую... Ачу.. вам, літовці, що допомагаєте і підтримуєте в тяжку для нас митть”.

 

 

Анна та Петро Олар ( світлини та відео авторів)

Наші інтереси: 

Щоб українських дітей почули у світі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для наближення миру треба підніматися у Простір волі, озброюватися до зубів і плодитися - бо якщо нас святих і озброєних багато, то нас не подолати.

Цю істину треба доносити до людей з самого дитинства.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Для наближення миру треба підніматися у Простір волі, озброюватися до зубів і плодитися - бо якщо нас святих і озброєних багато, то нас не подолати.

Цю істину треба доносити до людей з самого дитинства.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!