Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українофобія. Львів

Заява ВО "Свобода" з приводу побиття українців темношкірими студентами-іноземцями
Львівська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" глибоко обурена замахом на життя українців 27.04.2007 р. у місті Львові поблизу нічного розважального клубу "Метро" ,що знаходиться на вулиці Зеленій. Особливо ганебним видається той факт, що в основі протизаконних дій студентів-іноземців львівських вишів (ВНЗ) лежить нетерпимість до українців на міжнаціональному і расовому ґрунті.

У ніч на 27 квітня біля нічного клубу "Метро" група темношкірих студентів-іноземців травмували двох львів'ян, відвідувачів цього розважального закладу. Темношкірі із застосуванням холодної зброї та розбитих пляшок завдали тяжких тілесних ушкоджень двом українцям.

Охорона клубу не тільки не втрутилася в цей конфлікт, а й закрила вхідні двері, унеможлививши надання медичної допомоги потерпілим львів'янам. Побиття українців відбувалося з особливою жорстокістю та цинізмом. Коли з клубу вирвалися на вулицю решта відвідувачів, нападники з місця злочину втекли. Одного з постраждалих у важкому стані привезли у лікарню з багаточисельними колото-різаними ранами. Згодом правоохоронні органи затримали двох нігерійців.

Викликають стурбованість відверті прояви расизму у нашому місті, що відображуються у так званих "чорних вівторках і четвергах", коли в деяких львівських розважальних закладах безкоштовною перепусткою на вечірку є колір шкіри. А саме: в той час, як з українців беруть плату за вхід, темношкірі мають право на безкоштовний вхід.

На другому десятку незалежності України ми стали свідками публічного вчинення наруги над представниками титульної нації на ґрунті расистської ненависті. Львівська міська організація ВО "Свобода" вважає згадані злочинні події наслідком ліберальної політики української влади як в центрі, так і на місцях.

ЛМО ВО "Свобода" вимагає:

1. Від Управління МВС України у Львівській області - в максимально стислі терміни провести об'єктивне і неупереджене слідство та передати справу до органів правосуддя з метою покарання злочинців.

2. Заслухати на наступному пленарному засіданні Львівської міської ради інформацію начальника Личаківського РВ УМВС у Львівській області про хід слідства.

3. Керівництву вищих навчальних закладів м. Львова розглянути питання про відрахування з числа студентів учасників жорстокого побиття українців.

З повагою, депутати ЛМР

Павлюк В.

Гринда І.

Павлюк С.

Плахтій Р.

Самагальський Я.

Лопачак М.

Хомицький А.

Махніцький О

Шекета Л.



Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи