Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україно-польське протистояння закінчилося 21 травня 1945 року

"Волинська різанина", як і всі українсько-польські протистояння, закінчилися 21 травня 1945 року. У той день Українська Повстанська Армія (УПА) і Польська Армія Крайова уклали перемир'я і союзний договір - про спільні дії проти радянського режиму. Ніяких зіткнень між польськими та українськими організованими націоналістичним групами більше не було.

Але найголовніше: в той день українські та польські націоналісти вирішили всі свої взаємні претензії по тому, що ми називаємо "волинською різаниною" - подій, які відбувалися кілька років на величезній території від Холмщини до Полісся.

Після цього не було ні помсти, ні зведення рахунків. Не було нової крові.

Плюньте в обличчя тому, хто скаже, що в той день українські та польські націоналісти забули свою недавню історію і "зрадили загиблих", вічна їм пам'ять. 21 травня 1945 року націоналісти зупинили криваву ворожнечу, яка, як показує історія подібних конфліктів, може тривати століттями і навіть тисячоліттями.

Пролита кров не завадила їм стати союзниками: обидві сторони залишилися до кінця вірні даному в той день слова.

А тепер скажіть, дорогі мої громадяни України, особливо одесити: чому вас сьогодні так турбує ця сама "волинська різня", про яку ви зовсім нічого не знаєте? "Што?", Ага ... Чому ви раптом стали так обурюєтеся, що без "покаяння українців перед поляками" прямо спати спокійно не можете? Хто перетворив цей давно закритий конфлікт в вашу відкриту рану і зараз тикає в неї палицею?

Поляки? Ні. Поляки все сказали і все зробили 70 років тому. І пам'ятають про це.

А радянська влада УРСР і ПНР взагалі плювали на цих убитих селян - все одно ворожий елемент, менше потім виселяти.
Так що думайте. Думайте, хто і навіщо закидає в ваші і деякі польські голови якорі і потім смикає за прив'язані до них мотузочки.

Так, і до кривавого наклепу "українці повинні відповісти за Голокост" це теж стосується.

І якщо хто надумає згадати операцію "Вісла", так це була етнічна чистка, яку провели комуністичні режими СРСР та Польщі!

Наші інтереси: 

Потрібно поширювати не тільки наукові, а й популярні дописи щодо так званої Волинської трагедії і кому вона була вигідна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи