Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці почали частіше використовувати промокоди на знижку: чому та що купують

Українські споживачі та бізнес, зокрема торговельний, зараз знаходяться в досить складному становищі. Ціни зростають, купівельна спроможність населення через скорочення доходів знижується. Бізнес змушений застосовувати нові маркетингові інструменти, щоб утримати клієнтів та залучити нових покупців. Як підтверджує статистика, одним з ефективних способів, вигідних продавцям і покупцям, стали промокоди. Компанії таким чином роблять свій бренд більш впізнаваним, підвищують лояльність споживачів. Натомість покупці отримують можливість придбати потрібні товари, заощадивши до 50% їх вартості, а подекуди й більше. Чому попит на промокоди зростає та що найчастіше українці купують зі знижками, читайте нижче.

Причини зростання попиту на промокоди

Експерти споживчого ринку зазначають, що упродовж травня-вересня обсяги онлайн-закупів зросли приблизно на 90% і майже досягли січневих показників. Разом з тим, зафіксована стійка тенденція до збільшення кількості тих покупців, які використовують промокоди на знижку. Згідно з даними, опублікованими на сайті упродовж травня-червня 2022 року обсяг онлайн-покупок з їх застосуванням у порівнянні з двома попередніми місяцями зріс більш ніж на 70%. 

Промокод — ефективний, але не єдиний спосіб економії коштів. Про інші можливості заощаджувати можна прочитати у статті на https://www.6262.com.ua/list/379687

Основними причинами зростання попиту на промокоди експерти називають зниження купівельної спроможності та необхідність оптимізувати витрати. Збільшенню кількості покупців, які користуються промокодами, сприяють й такі фактори:

  • зручне застосування — код потрібно лише скопіювати та вставити у спеціальне поле в формі замовлення;
  • можливість отримати знижку на декілька товарів.

Також компанії-продавці постійно розширюють список пропозицій, а розмір знижки зазвичай “стартує” з 25%. 

Топові товари, які купують з промокодами

Зі знижкою, яку забезпечує промокод, можна придбати товари різних категорій: продукти, одяг та взуття, іграшки, побутову техніку, засоби гігієни, зоотовари, косметику, меблі, інструменти та ін. Та, як з'ясували експерти, найчастіше українці застосовують унікальні коди, щоб замовити сезонний одяг для дорослих та дітей.

В першу п'ятірку за популярністю також входять:

  • лікарські препарати та БАДи;
  • кухонна техніка та дрібна електроніка;
  • побутова хімія та засоби для догляду за тілом;
  • корми та аксесуари для тварин.

Результати опитувань свідчать, що українські споживачі почали частіше застосовувати промокоди, оформляючи мікрокредит та замовляючи доставку готової їжі, ліків, харчових продуктів. Також зростає популярність пропозицій на знижку у сфері дозвілля, азартних розваг, туризму.

Наші інтереси: 

Маркетинг, торгівля.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи