Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці для України

Категорія:

Під таким гаслом пройшов І Економічний Форум українців світу в Києві, в Українському домі 30 листопада – 1 грудня.
Форум організували Українська Всесвітня Координаційна Рада і Міжнародна громадська організація “Четверта хвиля”.

За планом Форум мав відкривати Президент України Віктор Ющенко. Але він не прийшов. Привітальне слово від Президента зачитав перший заступник голови президентської адміністрації Олександр Шлапак. Від імені Президента він подякував оргкомітету за те, що започаткували такий Форум, і запевнив, що пропозиції і напрацювання Форуму обов’язково будуть розглянуті Президентом.

У своєму виступі О. Шлапак відзначив, що зараз в Україні стабільна ситуація на фінансовому ринку, триває капіталізація підприємств, інвестиційний показник становить більше 32%. Разом з тим у порівнянні з минулим роком відбулося 5% падіння виробництва аграрної галузі, не використовуються транзитні можливості України, не було правильного продажу об’єктів приватизації. У сфері приватизації знову повернулися до кулуарних схем. Він також зазначив, що в Україні дуже нерозумно задіяний її найбільший капітал – земля.

Після привітального слова представників Міністерства закордонних справ і Міністерства економіки України виступив Богдан Гаврилишин – відомий економіст, ректор Міжнародного інституту менеджменту. Свій виступ він присвятив енергетичному питанню як передумові розвитку всіх секторів економіки. Українська економіка є дуже енергоємкою. 22 млрд. rубометрів газу Україна виробляє самостійно. Але споживає більше 75 млрд. Зменшити енергоємність української економіки не тільки цілком реально, на думку Гаврилишина, але й конче необхідно.

В Україні є в наявності альтернативні джерела енергетики – її можна добувати за допомогою вітру, можна побудувати нові АЕС. Але в цьому питанні потрібна сильна політична воля і узгоджені дії Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, вважає Гаврилишин. Однак деяким людям і бізнесовим групам в Україні невигідно зменшувати енергоємність, i на газовому ринку переважають далеко не національні інтереси. “Людина живе хлібом, як немає хліба, – сказав Гаврилишин, – але людина має бути людиною. Маємо в Україні кілька десятків мільярдерів, а решта – бідняки!” На його думку, потрібна не тільки економічна ефективність, але й соціальна справедливість.
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи