Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна займає 4-е місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів

Категорія:

У новому звіті генерального секретаря ООН Кофі Аннана, поданому на розгляд учасників 39-ї сесії Комісії з народонаселення і розвитку зазначено, що Україна входить у першу п’ятірку країн, де мешкають міжнародні мігранти, і займає 4-е місце в цьому списку, передає Інтерфакс-Україна.

Чисельність мігрантів з інших країн, що проживають на території Росії, у 2005 році досягла 12,1 млн осіб. За цим показником, що складає 6,4% від загального числа мігрантів у світі, Росія посідає другу позицію після США (38,4 млн осіб, або 20,2%).

Як повідомляє Центр новин Організації Об’єднаних Націй, третє і четверте місце посідають, відповідно, Німеччина (10,1 млн, 5,3%) і Україна (6,8 млн, 3,6%). Крім того, з республік колишнього СРСР у першу "двадцятку" потрапив Казахстан, який посідає 17-ю позицію (2,5 млн, 1,3%).

За словами Кофі Аннана, з 1991 року Російська Федерація перебуває в центрі різних міграційних потоків. "Відтік етнічних груп, батьківщина яких перебуває за кордоном, був компенсований припливом 3,7 мільйонів осіб, що переїхали в РФ протягом 1992-1998 років з інших країн-членів СНД і держав Балтії", - зазначає генсек ООН.

За його словами, "останнім часом у Російську Федерацію збільшується приплив тимчасових робітників-мігрантів". "У період з 2000 по 2004 рік кількість дозволів на роботу, виданих Російською Федерацією, подвоїлася, сягнувши майже 400 тисяч. У 2004 році п’ять з восьми основних країн-донорів тимчасових мігрантів у Росію були членами СНД, і на їхню частку припадала майже половина виданих дозволів на роботу. До числа інших важливих джерел тимчасових робітників для Росії відносяться Китай, Туреччина і В’єтнам", - наголошується в доповіді.

Крім того, Кофі Аннан зазначає, що "чотири розвинуті країни - Австралія, Канада, РФ і Чеська Республіка - активно заохочують міграцію для того, щоб збільшити кількість іммігрантів з метою задоволення своїх національних потреб".

Керівник ООН також звертає увагу на те, що 2004 року обсяг коштів, офіційно переказаних мігрантами в країни свого походження, склав 226 млрд доларів. Так, наприклад, громадяни Молдови, що виїхали за кордон у пошуках заробітку, переказали на батьківщину суму, що дорівнює 27% ВВП Молдови.

Сесія Комісії ООН з народонаселення і розвитку відкривається в понеділок, 3 квітня, і завершить свою роботу 7 квітня. Її делегати обговорять тему "Міжнародна міграція і розвиток". Зокрема, будуть обговорюватися демографічні, соціальні й економічні аспекти міжнародної міграції. Мова йтиме про взаємозв’язок між міграцією і ростом чисельності населення, народжуваністю, смертністю і рівнем охорони здоров’я.

Щодо цих питань після закінчення сесії будуть прийняті пропозиції, які делегати передадуть на розгляд учасників зустрічі на високому рівні з проблем міжнародної міграції. Вона відбудеться 14 і 15 вересня 2006 року в Нью-Йорку. Очікується, що участь у ній візьме низка голів держав і урядів.

----------------------------------
В тему:

Час змінювати Систему

Раціоналізація держави

Продай одежу й купи меч!

Внутрішня окупація — війна на знищення

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи