Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна витратить 125 млн грн на ліки від коронавіруа з недоведеною ефективністю – ВООЗ

Світ:

Глава Європейського бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ганс Клюге написав листа голові МОЗ України Максиму Степанову. У ньому він висловив глибоку стурбованість через рішення Кабміну виділити кошти на закупівлю ліків, які мають низький доведений вплив або повну його відсутність на боротьбу з коронавірусом.

Про це повідомило LB.ua.

Уряд на кінці листопада виділив близько 125 млн грн на покупку тоцілізумабу та імуноглобуліну. Обидва препарати включені в український протокол лікування, хоча їх ефективність поки що не доведена.

Тоцілізумаб використовується для лікування ревматоїдного артриту. Для лікування коронавірусу його рекомендували в Китаї та США, але в липні фармакологічна компанія Roche повідомила, що її дослідження цього препарату при лікуванні пацієнтів з ковідом не показало ніяких результатів.

У жовтні інше дослідження показало, що тоцілізумаб не є ефективним для запобігання смерті хворих на COVID-19.

Тоцілізумаб в українському протоколі лікування рекомендують розглядати при прогресуванні захворювання не раніше сьомого дня від появи симптомів. Показаннями до застосування є інтерстиціальна пневмонія з гострою дихальною недостатністю і потреба в вентиляції легенів.

Імуноглобулін в протоколі призначається для лікування мультисистемного запального синдрому і дітей. Відзначається, що при такому лікуванні може виникнути тромбоз.

Чому МОЗ України вирішило закупити ці ліки, залишається загадкою. Хоча і є певні здогадки. 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що будь-які ліки шкідливі для здоров'я, якщо прочитати вкладку з інструкцією до використання та ознайомитися з побічними ефектами. Бути дуже обережними й серйозно вивчити всі за і проти перед тим, як приймати ліки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Інструкції читають, зазвичай, люди з досить високим рівнем буття, які рідко хворіють. А, якщо і хворіють, то легко. Тож, незрозуміло, для кого призначена оця стаття?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Інструкції читають, зазвичай, люди з досить високим рівнем буття, які рідко хворіють. А, якщо і хворіють, то легко. Тож, незрозуміло, для кого призначена оця стаття?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це своєрідна сатира на метушню корумпованих клоунів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Я не меч, я тримаю меч.