Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна в 2021 році по військовій лінії може отримати від США $250 млн

$50 млн з цієї суми «можуть бути використані тільки на летальні засоби оборони». В середині червня Пентагон заявив, що Сполучені Штати мають намір надати Україні у 2020 фінансовому році військову допомогу в розмірі $250 млн» на додаткову підготовку, закупівлю спорядження і навчання з метою зміцнення потенціалу України».

Україна в наступному фінансовому році, який почнеться 1 жовтня, по військовій лінії від США може отримати $250 млн. Така ініціатива міститься в проекті американського військового бюджету на наступний рік, підготовленому головою комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу демократом Адамом Смітом, передає mind, посилаючись на ТАСС.

Текст даного законопроекту було оприлюднено 27 червня. Проект бюджету передбачає «виділення $250 млн для Ініціативи зі сприяння безпеці в Україні, яка надає підтримку і допомогу Збройним силам України». При цьому $50 млн з цієї суми «можуть бути використані тільки на летальні засоби оборони».

Зазначається, що минулого року Адам Сміт також просив виділити Україні $250 млн. В середині червня Пентагон заявив, що Сполучені Штати мають намір надати Україні у 2020 фінансовому році військову допомогу в розмірі $250 млн» на додаткову підготовку, закупівлю спорядження і навчання з метою зміцнення потенціалу України».

США називають Україну «ключовим партнером США на передньому краї стратегічної конкуренції з Росією».

Комітет у справах збройних сил наступного тижня розгляне даний проект бюджету. Після схвалення документ обговорить Палата представників, контрольована демократами.

Сенатський комітет у справах збройних сил вже затвердив свою версію проекту оборонного бюджету, яка відрізняється від версії Сміта, її також почнуть розглядати на наступному тижні в Сенаті, де більшість у республіканців.

Після того, як обидві палати Когресу схвалять свої версії проекту бюджету, буде скликана комісія для узгодження деталей обох проектів. Обидві палати знову повинні будуть проголосувати за узгоджений документ, після чого він відправиться президенту Трампу на підпис. Весь процес зазвичай триває до осені, початку зими.

Наші інтереси: 

США називають Україну «ключовим партнером США на передньому краї стратегічної конкуренції з Росією» і допомагають Україні у боротьбі з РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи