Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 63
  • Переглядів: 67

Україна повернула з полону РФ 230 осіб. 48 з них вважалися зниклими без вісти

Категорія:

Цей обмін став першим за останні шість місяців та найбільшим від початку повномасштабної війни. Активну участь у реалізації обміну взяли Об'єднані Арабські Емірати, повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. Бійців "Азову" серед них немає, заявив Денис Прокопенко, командир 12-ї бригади НГУ "Азов".

24010402.jpg

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

"Додому повертаються 230 Захисників. Серед них представників Збройних Сил України – 130 (у тому числі ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.

Серед повернутих були як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти (48 осіб). Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери", йдеться у повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Штаб висловив окрему подяку Об’єднаним Арабським Еміратам за активну участь у реалізації цього обміну.

Наші інтереси: 

Стежимо за долею азовців та інших полонених військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи