Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 107
  • Переглядів: 117

Україна потребує демократії та демократичних інститутів – Джейк Салліван у Києві 20 березня

Категорія:

Спецтема:

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, який 20 березня прибув із візитом до Києва, озвучив своє бачення перемоги України у війні з Росією. Для нашої країни перемогою буде вийти з неї суверенною, незалежною, вільною державою, здатною стримувати майбутню агресію.

24032101.jpg

Салліван розповідає про своє бачення перемоги. Єрмак задумався. Фото – ОП України

Також перемогою для України будуть сильні демократичні інституції та економіка, яка зростає. Про це Салліван сказав під час спільного брифінгу з керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком, пише OBOZ.UA.

"Це означає, що Україна вийде з цієї війни суверенною, незалежною, вільною, здатною стримувати майбутню агресію, із сильною, динамічною демократією, з глибокими демократичними інститутами, з економікою, яка росте не тільки в традиційних галузях, а й у сфері високих технологій. У сферах, де ви впроваджуєте інновації. Навіть перед російськими атаками ви впроваджуєте інновації. Ось що означає перемога", – зазначив він.

Салліван наголосив, що у Сполучених Штатах вірять в Україну та в її перемогу в цій війні. Після цього наша держава зможе побудувати світліше майбутнє та міцнішу демократію.

"Ми будемо вашим партнером у всіх цих вимірах. Також ви маєте вірити у Сполучені Штати. Ми були пліч-о-пліч із вами від початку цієї війни. Ми надали величезну підтримку. І продовжуємо робити це щодня в ті способи, в які ми можемо", – додав Салліван.

Джейк Салліван сказав, що Сполучені Штати ще не готові оголосити про постачання далекобійних ракет ATACMS Україні. Проте адміністрація президента США Джо Байдена продовжить зусилля для підтримки нашої країни у війні з РФ.

Нагадаємо, минулого разу з раптовим неоголошеним візитом радник президента США з національної безпеки прибув до України на початку листопада 2022 року перед виборами до американського Конгресу.

Наші інтереси: 

Поїздки в Україну американських політиків з різних політичних таборів говорять про їхню зацікавленість війною, яку б вони могли використати у передвиборчій кампанії. Салліван не говорив про зміну кордонів, натомість наполягав на необхідності сильних демократичних інституцій, яких наразі в Україні немає. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи