Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна і Польща спільно вироблятимуть танкові снаряди калібру 125-мм

Категорія:

Одне з підприємств держконцерну "Укроборонпром" та Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125-мм. Підписання контракту відбулося у рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Польщі.

"Передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. Беручи до уваги високі ризики російських ракетних ударів по підприємствах "Укроборонпрому", розглядаються винятково польські міста для створення нового виробництва", повідомляє пресслужба держконцерну у Telegram.

Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців з відповідними компетенціями та досвідом, а Польща – відповідні потужності.

Це – ще один крок до подальшого зміцнення партнерства між Україною та Польщею в оборонній сфері, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм боєприпаси для танкової гармати спільно з однією з країн Північноатлантичного альянсу. Таким чином, "Укроборонпром" вироблятиме снаряди для танків одразу з двома країнами-членами НАТО.

27 березня прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій повідомив, що польські державні та приватні підприємства збільшать виробництво боєприпасів для армії Польщі й України.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Україна налагодила виробництво артилерійських снарядів калібру 122 мм та 152 мм.

Наші інтереси: 

Виробництво необхідних боєприпасів поруч з Україною з близьким союзником.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи