Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

У ЗСУ сформували батальйон "Сибір", що повністю складається з громадян РФ

Категорія:

За словами офіційних осіб, які перебувають у їхньому тренувальному таборі, батальйон "Сибір" об’єднав десятки росіян і представників етнічних меншин РФ, які приїхали через треті країни, щоб приєднатися до Української армії.

23102505.jpg

Бійці "Сибірського батальйону" беруть участь у військових навчаннях під Києвом 24 жовтня. Фото: Genya Savilov/AFP/Getty Images

На відміну від добровольчих груп, таких як легіон "Свобода Росії", що заявили про підтримку України, ці солдати є частиною регулярної Української армії та очікують, що їх дуже скоро відправлять у бій, йдеться у статті на Bloomberg.

Серед них є представники таких народів, як якути й буряти, що проживають у величезному східно-сибірському регіоні Росії. Вони заявили, що хочуть незалежності від Росії й розглядають перемогу України у війні як крок до цієї мети.

Українські чиновники заявили, що розраховують залучити більше російських громадян, особливо, представників національних меншин, до участі у війні проти Росії.

Зазначено, що члени батальйону Сибір пройшли ретельну перевірку на прихильність до України, а потім підписали військовий контракт, прийнявши армійські позивні для захисту своєї особистості.

Усі члени батальйону, який має чисельність 60 осіб, є добровольцями, ніхто з них не набирається з-поміж російських військовополонених, – повідомив представник Української армії.

Військові України планують прискорити перевірку анкетних даних, яка може зайняти до року, щоб спонукати більше росіян вступити до їхніх лав, додав він.

24 жовтня у ЗСУ повідомили про новий підрозділ, сформований із російських добровольців, переважно вихідців із народів Сибіру

Український офіцер сказав, що за словами бійців, які приїхали з Росії й вступили до нового підрозділу ЗСУ, вони прагнуть боротися із російським імперіалізмом.

Представники національних меншин Сибіру становлять непропорційно велику частку мобілізованих до російської армії для війни проти України.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ветеран російських спецслужб створює Сибірський батальйон.


Інтерв'ю з Денисом Соколовим, який займається рекрутингом росіян в ЗСУ:

 

Наші інтереси: 

Хороші росіяни борються проти війни в Україні на відміну від відомих ліберальних "хороших росіян", які з-за кордону розказують, що вони – також жертви цієї війни. Потрібно заохочувати народи РФ боротися проти імперської та людиноненависницької політики нинішньої держави РФ, в тому числі й через цю війну. Україні вигідно допомагати народам РФ створити власні національні держави на території нинішньої РФ, яка в її нинішньому вигляді має бути зруйнована.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав відео з Денисом Соколовим, який займається рекрутингом росіян в Іноземний легіон ЗСУ. Він чітко пояснив, що "хороші росіяни" – це тільки ті, які воюють в ЗСУ або їх підтримують. Інших "хороших росіян" не існує.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав відео з Денисом Соколовим, який займається рекрутингом росіян в Іноземний легіон ЗСУ. Він чітко пояснив, що "хороші росіяни" – це тільки ті, які воюють в ЗСУ або їх підтримують. Інших "хороших росіян" не існує.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!