Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У “заразному” 2020 році кількість померлих в Україні менша, ніж торік, – дані Держстату

Світ:

У січні-квітні 2019 року без епідемії коронавірусу в Україні померли 207 143 людей. За цей самий проміжок 2020 року померли 195 287 осіб - майже на 12 тис. менше.

Попри епідемію коронавірусу в Україні, смертність у перші чотири місяці 2020 року – менша за показники того самого періоду 2019 року.

Такі дані поширив сайт Державної служби статистики України в експрес-випуску “Демографічна ситуація у січні-квітні 2020 року“. Чисельність наявного населення в Україні, за оцінкою, на 1 травня 2020 року становила 41 млн. 806 тис. 221 особу. У цей самий період 2019 року – 42 млн. 055 тис. 934 особи.

За даними ДССУ, загальне скорочення населення у січні-квітні 2020 року – мінус 96 195 осіб, тоді як у 2019 році – мінус 97 267 осіб. Природне скорочення населення у перші чотири місяці 2020 року становило 102 950 осіб, а в той самий період 2019 року – 108 038 осіб.

Тобто коли в Україні не було коронавірусу – у 2019 році – природне скорочення населення було більшим, ніж нині. Кількість померлих у січні-квітні 2020 року – 195 287 осіб, тоді як у 2019 році – 207 143 (без епідемії – майже на 12 тис. вища смертність по країні). Число померлих дітей у віці до 1 року – 652 і 687 відповідно.

Географічне охоплення

Дані щодо розрахунку (оцінки) чисельності населення охоплюють усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя. Дані щодо природного та міграційного рухів населення сформовані на основі наявних адміністративних даних без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Методологія та визначення

Наявне населення – населення, яке на момент перепису перебуває на певній території, враховуючи
осіб, що тимчасово мешкають (за умови їхньої відсутності в місці проживання не більше ніж 12 місяців).

Постійне населення – населення, яке постійно мешкає на момент перепису на певній території, враховуючи тимчасово відсутніх, якщо їхня відсутність у місці проживання не перевищувала 12 місяців.

Середня чисельність населення (наявного/постійного) розрахована як середня арифметична з чисельності на початок і кінець періоду спостереження.

Розрахунки (оцінки) чисельності населення проводяться щомісячно станом на початок кожного місяця і щорічно станом на 1 січня на основі наявних адміністративних даних і на підставі підсумків останнього перепису населення, до яких додається кількість живонароджених і прибулих на певну територію і віднімається кількість померлих і вибулих із цієї території.

Загальний приріст (скорочення) населення – сума природного приросту (скорочення) та міграційного приросту (скорочення).

Природний приріст (скорочення) населення – різниця між кількістю живонароджених та кількістю померлих.

Інформація щодо кількості живонароджених і померлих (у т. ч. дітей у віці до 1 року) сформована за даними актових записів цивільного стану, які надають територіальні органи Міністерства юстиції України.

Міграційний приріст (скорочення) населення – різниця між кількістю прибулих на певну територію та кількістю вибулих за її межі.

Інформація щодо міграції сформована за даними реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, які надають органи реєстрації (виконавчі органи сільської, селищної або міської ради, сільські голови (якщо відповідно до законодавства виконавчий орган сільської ради не утворено)).

Перегляд даних
Оновлення даних здійснюється після проведення чергового перепису населення, а також у разі змін розрахунків (оцінок) чисельності населення внаслідок адміністративно-територіальних змін у звітному періоді. У наступних публікаціях наводяться скориговані раніше опубліковані дані.

Наші інтереси: 

Вивести коронавірусних шахраїв на чисту воду. Не дати себе обманювати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вірогідно, що паразитичний конгломерат це запише як свою перемогу - мовляв, очевидний результат благодатного карантину.

Насправді це означає, що коронавірус ні на що не впливає.

Українська статистика - це ще одне підтвердження того факту, що профіль смертності від коронавірусу не відрізняється від профілю природної смертності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вірогідно, що паразитичний конгломерат це запише як свою перемогу - мовляв, очевидний результат благодатного карантину.

Насправді це означає, що коронавірус ні на що не впливає.

Українська статистика - це ще одне підтвердження того факту, що профіль смертності від коронавірусу не відрізняється від профілю природної смертності.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Чому наша (не наша) влада не прислухається до голосу людей які показуоть реальну картину і правильну оцінку "короновірусної епідемії"Вона глуха і сліпа? Тоді вона не здатна виконувати обовязки покладені на не Вона з слуги перетворилась на господаря? Вчора була в районі Багато гобітів з радістю носять маски і рукавиці Їм здається мені приємно бути зазомбованими Чому вони не включають мізки?