Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У "Веселковій школі" на Закарпатті стають вундеркіндами

У десятьох школах Іршавського району Закарпатської області більшість учнів навчаються на ”відмінно” та ”добре” й не пропускають уроків. Навчальну програму вони засвоюють за авторською системою ”Веселкова школа”, що базується на іграх. Її розробила 49-річна москвичка Юлія Пінчук, яка вже 15 років живе в селі Луково.

Зміст

 

Юлія Пінчук проводить урок у другокласників школи в селі ДовгеЮлія Пінчук проводить урок у другокласників школи в селі Довге

— Першокласники, які ніколи не відвідували дитсадка, не мали початкової підготовки, вже в першому півріччі добре читають, рахують у межах сотні, — розповідає Юлія Борисівна. 

Урок у другокласників школи в селі Довге веде 35-річна Марія Лендєл. Діти вивчають таблицю множення: вираховують, скільки ягід зібрав ведмедик. На підлозі розкладені аркуші з цифрами, школярі стрибають уявними східцями. На запитання вчительки клас активно піднімає догори руки. 

— Наші дітки не бояться помилитися, бо за це їх ніхто не карає, — каже Марія Михайлівна. 

За 45 хв. діти повторюють таблицю множення з допомогою пісеньки. Вивчають ділення за ігровою методикою ”Скільки коштує мед”. За допомогою ”шрифту, що розмовляє” навчаються читати. 

— Доки вони доходять до 5–6 класу, отримують основи всіх наук. Їм стає цікавіше навчатися, — каже Юлія Пінчук. — Згодом на зміну ігрових прийомів приходять цікаві приклади, учні проводять експерименти, досліди. 

Юлія Пінчук знайшла спонсорів, із іншими вчителями видала комплекти книг для 1–2 класів. А завдання для старшокласників друкують на кольоровому принтері — через брак коштів. 

— Систему ”Веселкова школа” ми подали на затвердження в Міністерство освіти і науки України. Обіцяють, що проект пройде, — каже Пінчук. 

Аби переконатися в успішності системи, торік райвідділ освіти та інститут післядипломної освіти порівняли оцінки учнів сільської школи за попередні роки. 

— Із кожним роком різниця відчутніша, — веде далі Юлія Пінчук. — В експериментальних групах хороших оцінок на 15–20 відсотків більше, ніж у звичайних класах. 

Оздоровчо-розвивальну методику Юлія Пінчук почала розробляти ще 25 років тому, коли до першого класу пішов її старший син від першого шлюбу. Через 10 років вона приїхала відпочивати в Карпати й вирішила оселитися тут. Згодом народила Міру, Дмитрика та Петрика. З ними жінка продовжила удосконалювати свою систему. 

— Коли донька пішла до першого класу, почала ”зубрити” великі таблиці додавання та віднімання. Я її забрала з тієї школи, — розповідає Юлія Борисівна. — Разом із молодшим братом вона почала навчатися вдома, але за новою системою. Нині мій найменший, 6-річний Петрик, навчається вже в шостому класі. Методикою зацікавилися італійці. У цьому році за ”Веселковою школою” навчаються 150 тамтешніх дітей.

Сніжана Русин, "Газета по-українськи"
04 грудня 2007р.

Теги:

Наші інтереси: 

Іінноватори освіти  є і в Україні і на НО також були.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи