Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Швейцарії проведуть референдум про те, щоб заборонити владі вводити локдаун

Прихильники проведення референдуму зібрали під петицією близько 86 тисяч підписів при необхідних 50 тисячах. Голосування може бути організовано вже в червні. Йдеться про можливе скасування «акту про COVID-19», який був схвалений швейцарськими законодавцями в вересні й розширив право влади на введення обмежень.

55% швейцарців занепокоєні через те, що комендантська година й інші заходи боротьби з COVID-19 обмежують їх особисті свободи. Про це каже опитування Sotomo Research Institute, на яке посилається The Wall Street Journal.

Прихильників референдуму очолює в тому числі група, що називає себе «Друзі конституції». Цих людей турбує, наприклад, те, що наступним кроком уряду після введення обмежень може стати обов'язкова вакцинація населення недостатньо вивченими речовинами, заявив представник групи Крістоф Флюгер. Медичні чиновники країни кажують, що вводити обов'язкову вакцинацію не планують.

Критики ідеї референдуму відзначають, що на той час, коли він буде проведений, пандемія вже перейде до ослаблення, а багато положень «акту про COVID-19» перестануть діяти автоматично, пише Financial Times. Однак організатори підкреслюють, що борються проти створення прецеденту для майбутніх надзвичайних ситуацій.

До речі, у Німеччині вже планують створити спеціальну «в’язницю» для порушників карантину.

Наші інтереси: 

Швейцарці не хочуть нової нормальності, яку нам всім намагаються створити. На жаль, тих, хто рішуче проти, набагато менше. Більшість повірила владним аферистам і психопатам.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Яка разюча відмінність між сусідніми країнами - Швейцарією та Німеччиною. Хотілось, аби Україна в цьому, і не лише в цьому, була більше схожа зі Швейцарією!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Яка разюча відмінність між сусідніми країнами - Швейцарією та Німеччиною. Хотілось, аби Україна в цьому, і не лише в цьому, була більше схожа зі Швейцарією!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

європа та швейцарія деградує.Церква торує шляхом ПРАВИ.радію

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Цікаво, Швейцарія й Німеччина мають таку звичку, яку має наша влада: будь-які обмеження виставляти як благо - мовляв, це для вашого блага ми зачиняємо на локдаун громадські установи, для вашого блага вводимо соціальну дистанцію, а ще погляньте, яких ми наробили біґбордів про користь від носіння масок? Погляньте й зацініть - а ви ж цього не цінуєте!

Поки дихаю - сподіваюсь!