Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Рівному з’являться вулиці Червонія та Музичка

На їх честь перейменують вулиці, які до цього були названі іменами комуністів.

Голова облради Володимир Ковальчук звернувся до міської ради з проханням перейменувати одну з вулиць обласного центру на честь видатного українського політика, народного депутата України чотирьох скликань, члена Вищої церковної ради УПЦ КП, голови парафіяльної ради рівненського Свято-Покровського собору та голови Рівненської облдержадміністрації у 2005-2006 роках Василя Червонія, таким чином, вшанувавши його пам'ять.

Втім, яка саме вулиця носитиме ім`я Червонія, Володимир Кловальчук ще не знає, каже, вирішуватимуть це на громадських слуханнях:

- Я взнав, що вже посткомуністичні вулиці будуть перейменовувати і одразу взяв ініціативу по одній із вулиць, щоб вона була в честь Василя Червонія. Ну, на громадських слуханнях будемо визначати.

Аналогічну пропозицію на одному з засідань комісії в міській раді озвучила нещодавно й заступник міського голови Галина Кульчинська.

Начальник міського управління культури Тарас Максименко каже, що також є пропозиція про перейменування однієї з вулиць на честь Олександра Музичка.

Які саме вулиці перейменують на честь знаних рівнян, поки не відомо. Ці питання вирішуватимуть на засіданні спеціальної комісії з перейменувань вулиць.

Нагадаємо, що на виконання закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні» у Рівному готується рішення про перейменування 32 вулиць. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи