Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Польщі почався демонтаж радянських пам’ятників. "Вони не повинні лякати людей" – Кароль Навроцкі

Категорія:

20 квітня у Польщі знесли три пам’ятники Червоній Армії. У списку Інституту національної пам’яті Польщі є 60 пам’ятників, які підлягають знесенню. Процес декомунізації в Республіці Польща має бути завершений.

Про це заявив президент Інституту національної пам'яті Кароль Навроцький у середу на конференції в Седльці (воєводство Вєлькопольське), повідомляє polsatnews.

Кароль Навроцький зауважив, що "несправедливо по відношенню до жертв, порушення історії, історичної правди та порядності ставити на п'єдестал тих, хто поневолював вільні, незалежні держави".

– Ті, хто заподіяв біль і страждання жінкам і дітям; тих, хто сьогодні стає зразком для геноцидів, – сказав він.

– На жаль, це все ще популярний приклад для наслідування геноцидів 21 століття, – додав він.

Він пояснив, що Інститут національної пам’яті, виконуючи свої статутні завдання, не чіпає кладовища та могили, які є місцями вічного спочинку.

Але у вільній Польщі для комуністичних символів немає місця.

– Це символ того ладу, і комуністична система в Польщі була запроваджена на багнетах таких людей, як цей радянський солдат, – сказав президент Інституту національної пам’яті. Німецький нацизм вони замінили радянським тоталітаризмом, який вбивав до кінця 1989 року. 

Polskie Radiо також повідомляло про цю подію. Окрім Сєдльцу на 20 квітня запланували знести пам'ятники червоноармійцям у селах Гарнцерсько і Мендзіблоці. 

Кароль Навроцький.нагадав, що демонтаж радянських пам'яток передбачено законом про декомунізацію публічного простору Польщі. Окрім юридичного, є й історичний аспект.

"У XXI столітті ми не можемо вчити наступні покоління поляків поважати злочинців, які вбивали і ґвалтували. Це псує світ, а відсутність покарання для тоталітарних режимів та їхнії злочинів робить світ гіршим, спонукає нових деспотів творити зло", – заявив Навроцький.

Нагадаємо, у Харкові нарешті демонтували пам'ятник радянському маршалу Жукову.

Наші інтереси: 

Польща використовує ситуацію з війною ерефії проти України, щоб завдати агресору ще моральний удар напередодні їхнього улюбленого свята, і охолодити гонор щодо "дєди воєвалі". Ми ж знаємо, які то діди і як вони воювали. Радянські “визволителі” прямою наводкою розстрілювали Тернопіль.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Символічно, що це відновлення історичної справедливості поляки зробили в день народження Адольфа Гітлера – найпослідовнішого борця з Мордором та його комунізмом.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Символічно, що це відновлення історичної справедливості поляки зробили в день народження Адольфа Гітлера – найпослідовнішого борця з Мордором та його комунізмом.

Все, що робиться з власної волі, – добро!