Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Німеччині активізувалися кремлівські пропагандисти

Категорія:

Світ:

Вони вимагають скасування санкцій проти РФ та поширюють дезінформацію про те, що Україна завжди була і є російською територією. Небайдужі активісти оголосили у соцмережах початок збору інформації про випадки антиукраїнської пропаганди, виступів, друкованих матеріалів, наліпок, присвячених закликам проти України в Німеччині.

Як пише Польське радіо, проросійське інформаційне лобі останнім часом у країнах Європи активізувалось. Прихильники Росії проводять у Німеччині мітинги, займаються інформаційною діяльністю, випускають друковану продукцію і навіть розклеюють стікери про начебто нацистську Україну. Вони вимагають скасування санкцій проти РФ та поширюють дезінформацію про те, що Україна завжди була і є російською територією.

"Постійно вигулькують анонси про проросійські мітинги – вони піднімають голови й починають кричати про скасування санкцій, про те, що Україна – це "недодержава", або йдуть хитрішим шляхом і розповідають, що "путін плахой, а ми харошиє". Велика частина німецького суспільства сприймає такі тези, адже проросійські лобісти заявляють про себе надто голосно. На вулицях різних міст вже розклеюються наліпки "Ми не маршируємо з нацистами" – на тлі українського прапора. До моменту, коли українців будуть звинувачувати в російських обстрілах, лишилось, правда, дуже небагато", – пишуть ініціатори нового руху.

“Перестаньте підтримувати Україну” – такі гасла лунали на мітингу росіян у Німеччині 4 вересня. У місті Кельн 4 вересня пройшов мітинг, на якому близько 2000 росіян висловлювали антиукраїнські настрої, повідомляє Reuters.

Російськомовна діаспора вимагала зняти санкції з РФ. Також учасники зібрання закликали німецький уряд перестати підтримувати Україну. Мітингувальники тримали банер в руках, на якому було слово НАТО, перекреслене червоною лінією.

До того ж росіяни прямо на мітингу організували збір коштів для підтримки буцімто “сепаратистських сил” на Донбасі. Лідерка проросійського заходу Єлєна Колбаснікова почала розповідати маячню, що армія РФ нібито захищає російськомовне населення Донбасу.

Нагадаємо, у квітні екскерівник німецької розвідки застеріг від посилення шпигунської діяльності РФ у ФРН, а росіяни прикидалися українцями, щоб безкоштовно кататися в транспорті.

Наші інтереси: 

Врахувати важливість інформаційної війни у Німеччині. У Німеччині мешкає приблизно три мільйони осіб російського етнічного походження. Що буде, якщо туди приїдуть російські чоловіки, що втекли від мобілізації? З одного боку, це – добре для України зараз (менше буде тих, кого кинуть на ЗСУ), з іншого боку – це стратегічна небезпека (підрив Німеччини зсередини, де прислухаються до голосу вулиці).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи