Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У НАТО стурбовані дезінформацією з приводу коронавірусу, яку поширюють Росія й Китай

Світ:

Посол США в НАТО повідомила, що НАТО має «групи підтримки у боротьбі з гібридними загрозами», які можуть бути відправлені до країн, що переживають інформаційні атаки, зокрема, з боку Росії.

20041602.jpg

Посол США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон
Посол США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон

Про це заявила посол США в НАТО Кей Бейлі Гатчісон, відповідаючи на питання Російської служби «Голосу Америки», повідомляє Радіо Свобода.

«Вони поширюють неправдиві повідомлення про те, що цей вірус виник або в Європі, або в Сполучених Штатах, залежно від того, яке видання виступає провідником дезінформації, – каже Кей Бейлі Гатчісон. – Ці дії є частиною гібридної кібервійни, яку ми постійно бачимо щодо НАТО, не лише спробою посіяти невдоволення, але і намагань дискредитувати наших лідерів у той час, коли наші суспільства повинні звертатися до керівництва за захистом і допомогою, які їм потрібні».

Під час пандемії не зникли і більш традиційні загрози, як, наприклад дезінформація Росії, спрямована проти нових членів альянсу.

Посол США в НАТО повідомила, що НАТО має «групи підтримки у боротьбі з гібридними загрозами», які можуть бути відправлені до країн, що переживають інформаційні атаки, зокрема, з боку Росії.

«Кампанія дезінформації щодо Північної Македонії й інших країн Західних Балкан триває протягом тривалого часу, тому що Росія, зокрема, дійсно намагалася утримати Північну Македонію від прагнення стати членом НАТО. І коли вступ уже відбувся, вона продовжувала проштовхувати дезінформацію до Північної Македонії… У нас є команди підтримки у боротьбі з гібридними загрозами. Перша така група була відправлена до Чорногорії, і я думаю, що така можливість доступна і для Північної Македонії – щоб допомогти медіа цієї країни відбити цю кампанію дезінформації», – каже посол.

Надзвичайна телеконференція міністрів оборони країн НАТО відбулася 15 квітня. Окрім теми дезінформації, міністри обговорили логістику і взаємодопомогу країн альянсу в боротьбі з поширенням нового коронавірусу.

Наші інтереси: 

Розуміти, що РФ не зупиняється у своїх підступних шпигунських іграх.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи