Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

У музеї гетьманства в Києві відкрилася виставка живопису і графіки Ангеліни Ісаханової "Народження міфу"

Категорія:

Представлені твори, створені протягом останніх років. Це - олійний живопис, живопис акрилом і графічна серія робіт, виконаних в змішаній техніці акрилу і пастелі.

16031401.jpg

Ангеліна Ісаханова (праворуч)

Художниця шукає свій шлях в мистецтві. Основний напрямок - створення образотворчими  засобами живописних образів - міфів, наповнених певними внутрішніми сенсами. 

Любов, світло, гармонія, зачарованість моментом життя, романтизм стосунків пари, краса внутрішня в поєднанні  з зовнішньою красою - головні з цих сенсів.

Образ має будити  несподівані і відчуття і вібрації душі, відновлювати її втрачені сили, гармонізувати, надихати і окрилювати.
На погляд художниці, спілкування з мистецтвом може дати відповіді на багато питань сучасної людини, просто будячи її відчуттєву сторону, даючи практику  роздумів про внутрішні сенси життя.  При спілкуванні з мистецтвом. відбувається збагачення душі, повертається справжня радість.

Звучання образу в творах художниці породжують різноманітна ритмічна і композиційна структура творів, гармонія поєднання  форм і ліній, пластика і колористика твору.. В цій дивовижній грі несподівано поєднані реалізм і умовність, об*єм і пласке зоображення, різноманітна кольорова гама творів. сюжетне наповнення. Художні засоби підпорядковуються внутрішньому змісту.  

За сюжетами своїх  робіт і натхненням  Ангеліна звертається до різних джерел.  Це, наприклад, спогади дитинства і юності. Навіяні спогадами з того періоду життя роботи «Кукурудзяні коси», «Ніч яка місячна», «Яблучна криниця», «Світлиця дитинства». В дитинстві проводила літо на садибі своєї бабусі по маминій лінії, в селі Обухів Київської області. Там, серед дивовижної краси малювала і мріяла, творчу уяву доповнювали оповіді бабусі. Сюжет картини «Яблучна криниця» - це справжня  історія життя бабусі. Робота «Прадідівська хата» написана по юнацьким замальовкам бабусиної хати. 

Графічна серія, представлена на виставці, має назву «Осінній настрій».  Це сім робіт, лейтмотивом котрих є ліричний настрій осені і бабиного літа. Це такі роботи, як наприклад:  «Ще в настрої літа», «Дощ і кохання», «Білі лілії». В цих роботах  через зображення наче випадково кинутих предметів одягу, або зображення квітів є спроба розгорнути в уяві  глядача романтичну історію. Ліричний настрій продовжують поетичні назви робіт.    

Ангеліна Ісаханова народилася в Києві, в сім’ї художника  Михайла  Ісаханова, майстра пейзажного живопису і графіки, викладача. Живе і працює в Києві. За освітою художник-графік,  дизайнер. Закінчила Національну Академію Мистецтва і Архітектури в 1996 році. Навчалася на кафедрі графіки, в майстерні графічного дизайну під керівництвом  професора  В. Шості.

Упродовж навчання в Академії і після закінчення  брала успішну участь у виставкових заходах і конкурсах графічного і графічно-дизайнерського напрямку, За час професійної діяльності реалізовано близько 30 проектів з дизайну інтер’єру і графічного дизайну. Серед яких проект і декор арт – кав’ярні «Арт-піца», меблевого салону, дизайну і декору приватних будинків, 1 місце в конкурсі з розробки проекту фірмового стилю чайної компанії «Мономах», розробка фірмового стилю  різних компаній, тощо.

Викладач і керівниця студії образотворчого мистецтва «Арт-листочки», де проводить заняття з дітьми та дорослими. Розробляє і проводить практичні семінари з дослідження властивостей кольору, аналогового та проективного малювання.  

Нині основне місце Ангеліни займає живопис і графіка. Опираючись на національні традиції, знаходить авторський підхід в розкритті внутрішнього змісту і художній манері творчих робіт. Художниця працює в жанрі фігуративного живопису, натюрморту, пейзажу. Це - олійний живопис, акрил, змішані техніки, пастель, акварель.. Представлені на виставці роботи зроблені продовж останніх років. Роботи попередніх років знаходяться в приватних колекціях в Україні і за кордоном.

Наші інтереси: 

Просуваємо наших! Ангеліна наш давній друг, прихильник журналу "Перехід-IV" та НО, учасниця подорожей АРСА-турз. Тож щиро вітаємо її з персональною вставкою. Це - успіх для художника!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Відразу пізнала її, Олено! Дивовижний її ріст, прекрасні твори великої мисткині!!!
Пам'ятаю наші з нею розмови з ранніх поїздок АРСА, тоді, коли вона ще себе шукала.
Дякую, що звернула увагу на цю радісну подію.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Відразу пізнала її, Олено! Дивовижний її ріст, прекрасні твори великої мисткині!!!
Пам'ятаю наші з нею розмови з ранніх поїздок АРСА, тоді, коли вона ще себе шукала.
Дякую, що звернула увагу на цю радісну подію.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, Зірко, Ангеліна досягла свого - персональної виставки. Коли ми їздили до Камінного села у серпні 2014-го (пам'ятаєш?), вона казала, що хоче зробити виставку своїх робіт. Але продовжувала працювати з дітками, вчила їх малювати. Це - дивовижно, коли художник одночасно пише свої картини і вчить інших. Анжела вирішила вчити дітей. І це - правильно. Бо ті діти, яких вона вчила, почали вже перемагати на конкурсах . https://www.ar25.org/node/31043