Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Львові з'явиться квартал для креативного класу і підприємців

Про це повідомив один з радників мера міста Андрія Садового Ілля Кенігштейн.   29.08.2015

119334588816320452232445777818424547156752n.jpg

Креативний квартал
Креативний квартал

"Ми з партнерами хочемо створити у Львові проект "Креативний Квартал". Це комплекс загальним розміром більше 15,000 кв м (включаючи зовнішні території), з антікафе, коворкінгом, стартап-боксами, залами для майстер-класів та івентів, хакер-спейсом, творчими майстернями, центром розвитку дітей, мейкер-спейсом, експеріментаріумом, переговорними кімнатами, цифровой лабораторією, стартап-банком, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, парковкою і багатьом іншим", -  повідомив Ілля Кенігштейн на своїй сторінці у facebook.

Такий квартал повинен стати місцем зустрічі, спільної роботи та розвитку представників технологічної та креативної спільнот, а також підприємців, або бажаючих ними стати та їх дітей. Мета проекту – створити яскравий культурно-інноваційний хаб з цілим діапазоном освітніх і розвиваючих проектів, заснованих на парадигмі нової філософії креативного підприємництва та smart-відпочинку.

Завдання проекту – сприяти трансформації Львова в центр креативного підприємництва.

Про готовність допомогти у його реалізації вже заявили глобальні інноваційні компанії: Microsoft, Intel, Ericsson, HP, Cisco, Schneider Electric і багато інших.

 
 
 

Є речі, які неможливо замовчувати, бо про них і так знають багато. Час прийшов.

Ми з партнерами хочемо створити у Львові проект "Креативний Квартал". Це комплекс загальним розміром більше 15,000 кв м (включаючи зовнішні території), з антікафе, коворкінгом, стартап-боксами, залами для майстер-класів та івентів, хакер-спейсом, творчими майстернями, центром розвитку дітей, мейкер-спейсом, експеріментаріумом, переговорними кімнатами, цифровой лабораторією, стартап-банком, поштовим відділенням, амфітеатром, еко-парком, парковкою і багатьом іншим. Наші партнери - глобальні інноваційні компанії, такі як Microsoft, Intel, Ericsson, HP, Cisco, Schneider Electric і багато інших.

Концепція проекту - місце зустрічі, спільної роботи та розвитку представників технологічної та креативної спільнот, а також підприємців, або бажаючих ними стати. І їх дітей. Мета проекту - створити яскравий культурно-інноваційний хаб з цілим діапазоном освітніх і розвиваючих проектів, заснованих на парадигмі нової філософії креативного підприємництва та smart відпочинку. Завдання проекту - сприяти трансформації Львова в центр креативного підприємництва.

Це, безумовно, великий інвестиційний проект в галузі соціального підприємництва. Ми поки не вирішили остаточно, де саме ми будемо створювати "Креативний Квартал". Безумовно це має бути місце, що підпадає під критерії міського кварталу. З іншого боку у цього місця повинен бути сильний магнетизм, атмосферність та історія. Одним з таких місць є Трамвайне Депо, що знаходиться на перехресті вулиць Сахарова і Вітовського. У 1893 році віденська фірма "Siemens & Halske", вигравши тендер, приступила до будівництва ліній електричного трамвая, депо і електростанції. Депо - видатна інженерна споруда, пам'ятник технічної архітектури. Це було перше депо електричного трамвая у Львові, що носило назву "Електростанція Едісона".

Трамвайне Депо перебуває у жахливому стані. Для реставрації ангарів потрібні величезні гроші, яких в ЛКП "Львівелектротранс" немає. Також, в ході перевірок, ми виявили, що в одному з ангарів вже 11 років обіцяють відкрити "музей історії техніки". Чесно кажучи, після всього - навіть цікаво що станеться раніше: повноцінно відкриється обіцяний музей, рішення стосовно якого було прийнято ще в 2004 році, або зруйнується ангар, що знаходиться в аварійному стані. Але це тема для окремого посту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи