Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У ЛАБОРАТОРІЇ БУДУТЬ ВИРОЩУВАТИ ШКІРЯНІ КУРТКИ

На сайті infocmi.net в розділі курйози розповідають про майбутню біотехнологію...

Категорія: Курйози

Опубліковано 09.11.2013 20:23

У лабораторії будут вірощуваті шкіряні куртки

Через кілька років навіть найпринциповіші захисники природи зможуть без шкоди для своїх переконань купити собі шкіряний одяг.

Компанія Modern Meadow готується вчинити переворот у швейній промисловості, почавши вирощувати шкіру в лабораторіях. Про це пишуть Вести. 

"Процес створення штучної натуральної шкіри буде включати в себе кілька етапів., - Розповів в інтерв'ю сайту Txchnologist співзасновник і генеральний директор Modern Meadow Андрас Форгач (Andras Forgacs). - Спочатку вчені відберуть мільйони клітин у тварин-донорів. Це може бути як худобу, так і екзотичні види, які часто вбивають, тільки заради їхньої шкіри. Потім ці клітини будуть розмножені в біореакторах. "

 

На наступному етапі клітини будуть Центрифугувати для видалення живильної рідини і з'єднання їх в єдину масу, яка потім за допомогою 3D-біопринтера буде сформована в шари. Ці пласти клітин будуть знову поміщені в біореактор, де відбудеться їх "дозрівання" - клітини шкіри сформують колагенові волокна. Шкіра, спочатку позбавлена ​​волосся і грубої зовнішньої оболонки, не вимагатиме ретельного дублення з використанням токсичних хімічних речовин, підкреслюють автори ідеї. 

Ще кілька плюсів такого підходу для екології: не потрібно буде готувати гігантські площі для випасу худоби, тварини не будуть вносити свою вклад в парникові гази планети, світ не будуть мучити інфекції, що переходять людині від птахів і худоби, знизяться витрати енергії і чистої води. Головне питання, яким зараз стурбовані фахівці компанії - як отримати таку велику кількість клітин, необхідних для масового виробництва? Дослідження в цій області вимагають багато часу і фінансових вкладень.

 

Проект отримав підтримку мільярдера Петера Тіля. Онователь найбільшої системи електронних платежів PayPal нещодавно видав Modern Meadow грант на суму £ 220 тисяч. Перша одяг з унікальною шкіри може надійти в продаж через п'ять років.

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи