Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві вшановують пам'ять захисників Донецького аеропорту

У Центральному будинку офіцерів Збройних сил України відбуваються заходи з вшанування захисників Донецького аеропорту «Герої «Кіборги» 242».

На заході присутні члени родин, бойові побратими загиблих бійців, волонтери, громадські активісти та представники влади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Сьогодні особливий день української воєнної історії, особливий день в державі. Ми вшановуємо третю річницю оборони Донецького аеропорту і ми вшановуємо всіх, хто в той час захищав державу, доблесно, мужньо і героїчно. Ми вшановуємо тих, хто своїм званням "кіборги" прославив Україну, захистив нашу територіальну цілісність і недоторканність.

Захист Донецького аеропорту - це не лише захист стратегічного об'єкта, епіцентр бойових дій 2014-2015 років, це також безпрецедентний випадок ведення бойових дій в сучасних умовах, це те, що вивчають всі армії світу, це той перебіг подій, які дали поштовх розвитку і військової науки в Україні, і військової освіти", - зазначив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.

Під час заходу родичам і близьким загиблих вручили відзнаки Міноборони України і грамоти "Української асоціації інвалідів АТО". 

"Сьогодні вшановуємо кожного, а особливо членів родин, глибоко схиляємо голови перед тими, хто віддав для держави найдорожче", - наголосив Петренко. 

Крім цього, у будинку офіцерів ЗСУ проходить фотовиставка портретів загиблих захисників Донецького аеропорту за всі 242 дні його героїчної оборони. 

Також відбувається концертна програма за участю Заслуженого академічного зразково-показового оркестру ЗСУ, народної артистки України Ади Роговцевої, автора офіційного гімну АТО "Брати-українці", лідера гурту "Шабля" Володимира Гейзера, групи "Mad Heads", групи "Мандри" та інших відомих виконавців.

Як відомо, оборона Донецького аеропорту тривала з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу Донецького аеропорту загинули 58 його захисників.
Наші інтереси: 

Пам'ятаймо українських воїнів, полеглих у боях.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи