Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві відкрили пам'ятник українській поетесі Олені Телізі

Категорія:

Пам'ятник встановлений коштом столичної громади, його вартість - близько 8 млн. гривень. Пам’ятник встановлено за підтримки міністра культури Євгена Нищука та Київського міського голови Віталія Кличка.

170227-olenateliga-2.jpg

Відкриття пам'ятника діячу ОУН поетесі Олені Телізі в Києві у Бабиному Яру
Відкриття пам'ятника діячу ОУН поетесі Олені Телізі в Києві у Бабиному Яру

На перетині вулиць Олени Теліги та Мельникова, на території Бабиного яру, відкрили пам’ятник українській публіцистці та поетесі Олені Телізі, повідомляє УНН.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять та відкриваємо пам'ятник громадсько-політичному діячу, учасниці українського визвольного руху, поетесі Олені Телізі. І в її особі ми вшановуємо усіх українських патріотів, які боролися і віддали свої життя за незалежну Україну", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

Памятник Олені Телізі встановлено на виконання Указу Президента України "Про відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги" та розпорядження виконавчого органу КМДА від 20 лютого 2015 року. А також за рішенням Оргкомітету із підготовки та проведення заходів у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру.

Наші інтереси: 

Олену Телігу та інших київських членів ОУН розстріляли у Бабиному Яру. Але мало хто про це знає. Бабин Яр асоціюють тільки з розстрілами євреєв. Потрібно досліджувати і знаходити правду про Бабин Яр і не замовчувати про долю українських націоналістів, яких розстріляи саме у Бабиному Яру. Ще у 2006 році голова Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги обіцяла добитися постанови про встановлення пам’ятника поетесі, який би замінив дубовий хрест, поставлений в урочищі ще у 1992 році.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!