Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Китаї за кілька годин надрукували повноцінну двоповерхову віллу

3D-друк знижує вартість 1 кв.м такого будинку - меблі, сантехніка та інші зручності включені - до $ 560, передає UaPost.

Повноцінний двоповерховий будинок був зведений всього за 3 години, а ввечері того ж дня Zhuoda Group, фірма, яка впритул зайнялася 3D-будівництвом будинків в КНР, побудувала ще один будинок.

«Вілла з 3D-принтера» побудована з окремих модулів, які виготовляються на фабриці відразу цілком, включаючи внутрішню обробку, проводку, водопровід, сантехніку, меблі і т.д. Фактично, будинок готовий вже на 90%, коли його модулі привозять на будівельний майданчик.

Фрагменти самого будинку друкуються з певного складу, який тримається в таємниці. Крім того, будинок відрізняється високою теплоізоляцією - в ньому не спекотно влітку і не холодно взимку.

Відомо, що в цей секретний склад входять матеріали, отримані з промислових і сільськогосподарських відходів. Саме тому в готових модулях нема шкідливих речовин.

Повідомляється, що надрукований на принтері будинок має здатність витримати землетруси з магнітудою 9 балів, не боїться вогню і води.

Замовник може вибрати будинок зі стінами, покритими декоративними текстурами, що додають їм схожість з мармуром, деревом або гранітом.

Відзначається, що після завершення друку готові модулі просто збираються бригадою робітників. Таким чином, кінцева вартість будинків з 3D-принтера набагато нижча, ніж будинків, побудованих з використанням інших методів.

Для складання двоповерхової вілли потрібно шість 3D-модулів, на кожен квадратний метр яких припадає приблизно 100 кг ваги.

Зараз у Zhuoda Group є 22 патенти на новий матеріал і підписані контракти по 40 державним проектам. Прогнозується, що до 2016 року площа будинків, побудованих Zhuoda Group, досягне 2 млрд кв. м, а їх сумарна вартість складе $ 1,2 трлн.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цікаво! Щоб знати як на практиці такі будинки себе зарекомендують, треба щоб їх було багато. Але технологія все одно буде удосконалюватись і популяризуватись.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цікаво! Щоб знати як на практиці такі будинки себе зарекомендують, треба щоб їх було багато. Але технологія все одно буде удосконалюватись і популяризуватись.