Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Чорногорії фермерів стимулюватимуть встановлювати дахові СЕС

Фонд інвестицій та розвитку Чорногорії та Програма розвитку ООН запустили проект підтримки фінансування для допомогти фермерам та малим і середнім підприємствам впроваджувати фотоелектричні рішення на даху. 

Обидві організації надаватимуть позики від 3000 до 400 000 євро під процентну ставку 3% на рік із строком погашення до 10 років, повідомляє pv-magazine.

Програма також включає незворотні знижки на суму до 25 000 євро, які допоможуть підприємцям придбати та встановити фотоелектричні системи. Знижки присуджуються за допомогою тендеру, який є державною установою, що сприяє розвитку у сфері охорони навколишнього середовища.

За даними Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії, в країні в кінці 2020 року було встановлено 6 МВт сонячних потужностей. Переважна більшість потреб Чорногорії в електроенергії зараз задовольняється 225 МВт електростанцією Плевля на півночі Чорногорії та двома великих гідроелектростанціями у Перучиці (307 МВт) та Піві (363 МВт).

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи