Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Брюсселі розпочався свій "Майдан"

У столиці Бельгії більш ніж 100 тисяч осіб вийшли на мітинг проти оголошених урядом заходів бюджетної економії та збільшення пенсійного віку до 67-ми років.

Спершу акція протесту була мирною, мітингувальники несли стяги, транспаранти з лозунгами і били у невеликі барабани. Однак що більше осіб долучалися до протесту, то більш агресивним ставав натовп.

Відтак поліції довелося застосувати проти них водомети та сльозогінний газ. Після цього протестна акція повністю вийшла з-під контролю. Мітингувальники почали кидати у правоохоронців димові шашки, петарди, каміння. Крім того, вони підпалили сміттєві баки та автівки.

Учасники акції наголошують, що це – найбільш масштабний антиурядовий виступ у столиці Бельгії протягом останніх двадцяти років. Профспілки обіцяють уряду продовжити протест 24-го листопада 4-денним страйком, а 15-го грудня влаштувати загальнонаціональний протест, який повинен охопити всю країну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи