Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тисячі одиниць російської техніки на базах за Уралом є лише міфом, який до сьогодні зберігся з радянських часів

Це легко перевірити за допомогою Google Maps. Росія прагне зупинити обстріли та контратаки Збройних сил України, тому що нищиться їхній тил, комунікації. Вони вже в певних регіонах не здатні перекидати якісь серйозні бойові підрозділи та живу силу.

Про це розповів Олег Катков, головний редактор Defence Express.

Станом на червень була інформація, що з вересня планується додатково виділити з так званого державного замовлення РФ додаткові 600−700 мільярдів рублів. Загалом весь бюджет РФ на держоборонзамовленні вимірюється у 56 мільярдах доларів. Але в чому справа? Зараз РФ має вирішити щодо власного оборонно-промислового комплексу цілий перелік завдань. І вони значно більші, мені здається, ніж ця сума.

Є необхідність банально поновлювати ті втрати, які успішно завдають ЗСУ. Тобто 1800 танків, які знищили ЗСУ, разом з 200 вертольотами та літаками, вони самі себе не відновлять.

По-друге, це завдання з ремонту тієї техніки, яку вже знищено, але вони її можуть ремонтувати. Наприклад, підбили танк, але вони його відбуксували кудись, і далі вступає у справу виїзна ремонтна бригада чи, якщо пошкодження надто серйозні, то його везуть на якесь там підприємство у глибокому тилу РФ. Тобто це також кошти.

Але навіть у цьому випадку не вирішується цілий спектр завдань, який пов’язаний з просто катастрофічним відставанням РФ від сучасних світових трендів розвитку озброєння. По-друге, катастрофічна залежність від Заходу. Тобто, наприклад, взагалі основа будь-якої військової оборонної промисловості — це верстати. І за офіційними даними, йдеться про те, що РФ використовує до 90% західних верстатів з числовим програмним управлінням. Водночас всі вони зараз вже під санкціями. І ніхто їх продавати не буде. Можливо, лише якийсь є варіант з Китаєм. Але навіть ті кошти не будуть витрачатися у тому ж розмірі, як це було, наприклад, до 24 лютого.

Наші інтереси: 

Стежимо за всіма аспектами російсько-української війни, віримо у нашу перемогу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи