Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тисячі нових мігрантів дісталися Греції

Криза з мігрантами у країнах ЄС триває. У ніч на середу материкової частини Греції дісталися кілька тисяч нових переселенців, переважно з країн Близького Сходу.

Два судна, на борту яких були понад 4,4 тис. людей, прибули у порт Пірей, що неподалік Афін.

Грецький уряд готується до міжнародних переговорів щодо дій у ситуації, коли до берегів країни постійно прибувають тисячі людей з іншого боку Середземного моря.

За даними Frontex, агентства ЄС з контролю кордонів, лише за минулий тиждень на територію Греції потрапили 23 тис. мігрантів.

Від початку року до Греції прибуло більше 160 тис. людей. Це вже перевищує загальні показники минулого року.

Уряд заявив, що у нього немає достатньо ресурсів для того, щоб дбати про стількох новоприбулих, однак громадські активісти наполягають на, щоб влада докладала більше зусиль.

У вівторок президент Греції Прокопіс Павлопулос у телефонній розмові з французьким колегою Франсуа Олландом наголосив, що ситуація з мігрантами має обговорюватися на найвищому рівні у Євросоюзі.

Протести у Будапешті

Image copyrightc

Напередодні сотні мігрантів зібралися на стихійний протест біля головного залізничного вокзалу в Будапешті. Поліція закрила його, аби запобігти подальшому просуванню переселенців країнами Євросоюзу.

Натовп мігрантів скандував "Німеччина", а учасники протесту показували квитки. Багато мігрантів перебували на вокзалі вже кілька днів. За даними місцевих ЗМІ, вони переважно є сирійцями, афганцями чи еритрейцями.

У середу зранку угорська влада відмовилася від спроб зареєструвати мігрантів та дозволила їм сісти у потяги до Відня та міст південної Німеччини.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала до справедливого розподілу біженців у європейських країнах.

мігрантиImage copyrightAFP

Поліція Британія повідомляє, що 3 650 мігрантів прибули до Відня із Угорщини лише за понеділок. Більшість із них прямували до Німеччини.

У ЄС мігранти мають шукати притулку і реєструватися у першій країні Євросоюзу, в яку вони прибули.

Кількість переселенців, які намагаються потрапити до Європи, є рекордною. Лише за липень до ЄС потрапили 107,5 тис. мігрантів.

У Німеччині очікують, що цього року до країни можуть прибути близько 800 тис. мігрантів - вчетверо більше, ніж минулого року.

Ситуативний підхід

Згідно із дублінськими угодами ЄС, шукачі притулку мають зареєструватися у першій країні ЄС, до якої вони прибувають. Проте цей протокол вже було порушено, оскільки ті з мігрантів, які дісталися Угорщини, потрапили до ЄС із Греції, де вони так і не попросили притулку.

Уряд Німеччини заявив, що призупиняє дію дублінського протоколу для сирійців, які вже потрапили до країни.

Бабар Балох, речник агенції ООН з питань біженців у регіоні Центральної Європи розкритикував "ситуативний підхід" ЄС до кризи із мігрантами. Він заявив, що саме це призвело до безладу на залізничному вокзалі Будапешта.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи