Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 11

Типові несправності кондиціонерів. Огляд поломок

В Україні останні роки помітно збільшилася кількість побутових кондиціонерів. Найчастіше наші співвітчизники ставлять спліт-системи із внутрішнім та зовнішнім блоками. Але також у нашій країні широкого поширення набули мобільні кондиціонери та моделі, які встановлюються у вікна. З усіма цими пристроями періодично трапляються проблеми. І майстри нашого сервісного центру радо допоможуть вам їх усунути.

Типові поломки кондиціонерів

Кондиціонер, як будь-яка інша побутова техніка, періодично ламається. За своєю конструкцією даний вид техніки найбільше схожий на холодильник. Більшість поломок схожі на несправності холодильного обладнання, також усунити несправності краще за допомогою майстра . При цьому сучасні спліт-системи разюче відрізняються від простих холодильників і працюють у жорсткіших температурних умовах. Відповідно, кондиціонери мають і свої поломки, характерні даному виду кліматичного обладнання. У цій статті ми поговоримо про те, які несправності найчастіше трапляються під час експлуатації домашніх кондиціонерів.

Витік фреону

Однією з найчастіших проблем у сучасному кондиціонері є витік холодоагенту. У деяких моделях застосовується класичний фреон, а в деяких сучасніший ізобутан. Витік холодоагенту буває або від фізичної дії, або від дії високої температури. Будь-яка частина конструкції може пошкодитися і газ поступово вийде із системи. Спочатку пристрій почне значно гірше охолоджувати приміщення, а в майбутньому повністю зупинить роботу. Самостійно усунути цю проблему неможливо, тому що користувач повинен не тільки заправити відповідний фреон, але й усунути витік, попередньо його виявивши.

Витік фреону у кондиціонера

Вихід з ладу компресора

Основною деталлю будь-якої спліт-системи є компресор. Саме цей пристрій відповідає за циркуляцію холодоагенту усередині системи. Фреон стискається і переходить у газоподібний стан, за рахунок чого відбувається охолодження кімнати. Компресори можуть бути лінійними чи інверторними. Лінійний компресор завжди працює на повну потужність, тому пристрій то зупиняється, то працює голосно.

Інверторні компресори працюють за зовсім іншою системою і є найсучаснішими. Такі компресори виходять з ладу значно рідше, при цьому коштують набагато дорожче. Якщо у вашій спліт-системі зламався лінійний компресор - то його можна буде замінити, з інверторними компресорами справи гірші, тому що вони коштують значно дорожче. Але фахівці нашої майстерні з радістю відремонтують ваш кондиціонер незалежно від його типу.

Забруднення фільтрів

Досить часто поломкою кондиціонера можна вважати засмічення фільтрів. Незважаючи на те, що спліт-система не засмоктує повітря з вулиці, пристрій змушує постійно циркулювати в приміщенні. Для того, щоб повітря було максимально чистим та безпечним, у кондиціонерах застосовуються різні фільтри. Досить частою проблемою є сильно засмічення фільтра внутрішнього блоку, що призводить до утворення льоду на мідних трубках пристрою.

Для очищення фільтра користувач може залучити досвідченого фахівця, який очистить внутрішні елементи конструкції. Але основний фільтр клієнт може чистити самостійно. За досвідом працівників нашого сервісного центру цей фільтр рекомендується чистити 1 раз на місяць. Фільтр можна промити під проточною водою та висушити природним способом. Встановлення вологого фільтра в блок спліт-системи може призвести до розвитку цвілі чи грибкових інфекцій.

Забруднення фільтрів кондиціонера

Неправильна робота пристрою

Крім класичних несправностей кондиціонера, відвідувачі нашого сервісного центру часто відзначають, що їх пристрій працює неправильно. Деякі клієнти кажуть, що звук спліт-системи змінився, інші - що пристрій почав недостатньо добре охолоджувати приміщення. Також до нас звертаються мешканці міста, чиї кондиціонери стали працювати нерівномірно чи періодично вимикатися. Для вирішення проблем такого роду потрібна комплексна діагностика пристрою, яку зможе виконати лише досвідчений майстер. Саме такі фахівці працюють у нашому сервісному центрі.

Наш сервісний центр

Ми працюємо з кліматичною технікою вже понад 12 років. Фахівці сервісного центру можуть провести детальну діагностику та виявити навіть найрідкісніші варіанти несправностей спліт-системи, віконного або мобільного кондиціонера. Також ми займаємося ремонтом холодильників та морозильних камер, пральних та посудомийних машин, а також безлічі інших видів обладнання. На всі види ремонту видається офіційна гарантія, що діє від 3 до 12 місяців. Ми впевнені, що працівники майстерні швидко знайдуть поломку і зможуть усунути її в максимально короткі терміни у вас вдома. Якщо вам потрібен терміновий виїзд – скажіть про це телефоном. Також ви можете замовити візит майстра на будь-який інший час. За потреби ви можете залишити заявку і ми самі вам передзвонимо.

Наші інтереси: 

Побутова техніка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи