Зображення користувача Олег Подорожній.
Олег Подорожній
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Туреччина першою прийде на захист кримських татар від окупантів

Світ:

Туреччина не соятиме осторонь, коли ображатимуть кримських татар. Якщо кримські татари будуть у небезпеці, Туреччина буде першою країною, яка прийде на допомогу.

Про це заявив глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу на зустрічі з екс-головою Меджлісу кримських татар Мустафою Джемілєвим. 

Як розповів Джемілєв, Давутоглу запевнив його у швидкій реакції Туреччини на загрозу татарам.

" Глава МЗС Туреччини Ахмет Давутоглу сказав мені такі слова: "Не сумнівайтеся, якщо кримські татари будуть піддаватися небезпеці, Туреччина буде першою країною, яка прийде на допомогу", - розповів екс-голова Меджлісу. Він нагадав, що міністр закордонних справ Туреччини зустрічався з головою Верховної Ради і з в. о. глави МЗС України. "Це свідчить про те, що Туреччина розглядає Україну, як свого стратегічного партнера і рішуче відстоює незалежність і цілісність України", - підкреслив Джемілєв. 

За його словами, "Туреччина готова надати всебічну допомогу - в економічному плані, дипломатичну допомогу. Найближчим часом відбудеться розмова Ердогана з Путіним, де він теж повідомить позицію Туреччини, яка підтримує незалежність і територіальну цілісність України". "У вівторок відбувалися мітинги кримськотатарської діаспори в Анкарі, зараз мітинги пройдуть в Стамбулі та інших містах, де кримські татари вимагають, щоб Туреччина зробила все можливе для надання допомоги Україні", - сказав Джемілєв.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Зараз Кримські татари - наші союзники! Треба якомога більше їх підтримати!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Зараз Кримські татари - наші союзники! Треба якомога більше їх підтримати!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Для прикладу, як саме?