Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Три важливі причини носити блокнот з собою

У світі, керованому технологіями, коли майже для всього є програма, чому ми все ще повинні записувати все на папері? Це якась реальна цінність чи просто старомодний спосіб ведення справ?

Але чому деякі ІТ-фахівці, які розробляють технології, що використовуються нами, досі роблять записи в паперових блокнотах? Можливо, це не збіг, що багато успішних людей регулярно пишуть на папері, незважаючи на різні доступні їм цифрові альтернативи. Крім того, у вищих навчальних закладах та школах, як і раніше, важливо використовувати зошити та блокноти для ведення конспектів. Великий асортимент зошитів та блокнотів до навчального року доступний на www.podillya.com.ua. Нижче розповімо, чому писати на папері, як і раніше, важливо для успішного навчання та роботи.

Три причини носити з собою блокнот

1. Допомагає концентруватись

Це одна з найбільших переваг листа на папері. Хоча ми раді тому, що технології спростили наше життя, нам доводиться розплачуватися безліччю факторів, що відволікають, які приходять разом з цим. Будь то наші смартфони, планшети чи ноутбуки, завжди є щось, що привертає нашу увагу. Перевірений спосіб уникнути цифрових відволікаючих факторів - виділити час для роботи з ручкою та блокнотом - зрозуміло, без гаджетів.

2. Допомагає ставити цілі

Якщо ми не будемо діяти для досягнення наших цілей, ми їх не досягнемо, а добре продумані дії означають, що є шанси їх досягти. Часто кажуть, що одним із перших кроків до досягнення будь-якої мети є її запис, можливо, саме тому наставники зазвичай радять своїм підопічним записувати свої цілі. Написання ручкою вимагає більше розумової енергії, ніж набір тексту на клавіатурі, оскільки це уповільнює ваші думки, перш ніж почнете писати. Записуючи свої цілі таким чином, ви збільшуєте залученість та відданість процесу.

3. Ефективно для мозкового штурму та розробки ідей

Мислення на папері — це техніка, яка використовується багатьма успішними людьми для створення нових ідей та розвитку існуючих. Записуючи наші ідеї на папері, ми можемо краще візуалізувати їх та впорядковувати свої думки таким чином, щоб стимулювати подальшу творчість.

Таким чином, стає зрозумілим, чому більшість провідних фахівців галузі воліють накидати свої ідеї на папері, перш ніж розробляти ідеї за допомогою ІТ-програмного забезпечення або інших засобів. Джоан Роулінг, автор серії фентезі про Гаррі Поттера, в інтерв'ю розповіла про те, як вона досі робить свої перші начерки в блокноті. Те саме стосується і багатьох інших відомих творців та винахідників.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи