Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Trafigura вперше купила український природний газ

Світ:

17 травня на торговому майданчику Української енергетичної біржі відбулися чергові електронні біржові торги природним газом великого приватного добувача України - Полтавської газонафтової компанії (ПГНК). На торги було виставлено 14,5 млн м3 природного газу ресурсу червня 2017 року, а одним з покупців став світовий трейдер Trafigura.

На торги вийшли 24 компанії, заявки яких перевищили пропозиції продавця майже в 6 разів, що у свою чергу дозволило створити високий рівень конкуренції. За окремими лотами учасники зробили більше 30 кроків на підвищення ціни, пише Нафторинок.

За результатами торгів, весь виставлений обсяг природного газу був реалізований по середньозваженій ціні 6 830,69 грн/тис.м3, що на більш ніж 5% вище стартової ціни ресурсу. Загальна вартість реалізованого ресурсу склала 99,045 млн. грн.

"На сьогоднішніх торгах ми були приємно здивовані не тільки присутністю великого світового гравця компанії Trafigura, але і загальними результатами торгів. Ми дуже раді, що фахівці біржі постійно працюють над розширенням кількості учасників торгів, а також приваблюють великих світових гравців. Для нас, як здобувачів, а також для всього ринку - це дуже позитивний сигнал, адже при такій умові можна гарантувати, що торги проходять прозоро і високоефективно, а це пріоритет для нашої компанії", - зазначив комерційний директор СП ПГНК Андрій Довганюк.

 

Джерело.

Наші інтереси: 

Ринок працює тільки за умови  природньої конкуренції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи