Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тіллерсон звинуватив Росію і Китай у пособництві КНДР

Держсекретар США Рекс Тіллерсон поклав відповідальність за зростання загрози з боку КНДР на Росію і Китай. Про це йдеться в поширеній Держдепом заяві.

Глава Держдепу поклав провину за зростання загрози з боку Північної Кореї на РФ і Китай:

"Будучи основними економічними пособниками північнокорейської програми розвитку ядерної зброї і балістичних ракет, Китай і Росія несуть виняткову й особливу відповідальність за зростання загрози регіональної і глобальної стабільності", - наголошується в заяві Тіллерсона.

Також глава Держдепу закликав всі країни підтримувати посилення санкцій ООН щодо Пхеньяна, щоб гарантувати притягнення КНДР до відповіді за своє прагнення до володіння ядерною зброєю.

Тіллерсон зауважив, що США виступають за мирну денуклеаризацію Корейського півострова, але ніколи не визнають права Північної Кореї на володіння ядерною зброєю.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня Північна Корея провела запуск ракети в бік острова Хоккайдо в Японському морі. Пхеньян вперше провів ракетні випробування в нічний час.

Пізніше в КНДР підтвердили успішний ракетний пуск і заявили, що він є "суворим попередженням" для США.

Наші інтереси: 

Не можна допустити формування  блоку РФ-Китай.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи