Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 99
  • Переглядів: 100

Тетяна Ніколаєнко: "Піду порахую банки з огірками. Раптом прийде інструкція збивати ними шахеди"

Про заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, зроблену в інтервʼю ABC News про те, що якщо у нас закінчиться зброя, то ми захищатимемось лопатами.

24011702.jpg

огірки

Може, для вас це заява повна звитяги, але як це читати танковій бригаді, питає журналістка Тетяна Ніколаєнко у своєму дописі на Фейсбук і зауважує, що у нас є Стугни, Богдани, Нептуни, а ще те, що так красиво долітає і палає, і що називати не можна. Скільки в це вкладається грошей?

Вона пише: "Зараз трошки краще ніж раніше. Навіть Козаки проплачені. І щось там з них поставлене. (За одним з контрактів)".

"А ви взагалі в курсі, скільки грошей бюджет передбачає на боєприпаси. Це, до речі, відкрита цифра. 257 млрд. Багато? Ні! Це десь 20% бюджету МО. Тобто в часи війни ми витрачаємо на боєприпаси трошки більше ніж 20%. З таким фінансуванням, без допомоги партнерів, звісно, що лишиться лише говорити про лопати. При цьому чиста закупівля озброєння та військової техніки й модернізація (бо Lema вам віддадуть списані) тільки 111 мільярдів.

Ще 117 – це організація виробництва, закупівля боєприпасів. Так от. В нас є Агенція з закупівлі зброї, яка минулої осені вступила у свої повноваження вже без грошей. Бо всі бюджетні гроші пішли на контракти ще до кінця липня. Сяк-так, з попередніх контрактів, які мали виконатись після грудня 2023 агенції наскидали 30 мільярдів переходняка. Але напідписував контрактів Пікузо на 82… так, ви правильно рахуєте. Контрактуватись далі нам є не сильно багато грошей. Нє, можна переглянути попередні. В нас є контракт на 3,5 ярди від управління боєприпасів, Прогреса і Alfa. Це там, де ціна на 30% вища за ціну АОЗ. Є контракти, де ціни на 50% вищі.
Є контракт на пакистанський 60 мм постріл, який має приїхати наприкінці 24. Прям щиро сподіваюсь, що доїде. А не так, як танкові снаряди від WDG...", – написала Тетяна Ніколаєнко.

Журналістка також зауважує, що тепер ми країна, де кожна кухарка має перед собою виклик скласти fpv-дрон. На дрони в нас іде бюджет United24, ПДФО Мінцифри та чимала частка волонтерських пожертв. І ще 25 млрд від МО.

"Чесно, я дуже сподіваюсь, що це не тільки fpv. Але це не точно. Так що піду порахую банки з огірками. Раптом прийде інструкція збивати ними шахеди", – написала Тетяна Ніколаєнко.

Нагадаємо, на виробництво українських безпілотників у 2023 році було виділено 40 мільярдів гривень.

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Міноборони дуже неефективно виконує свої функції. Бачимо, що на 23-му місяці великої війни влада не може забезпечити нашу Армію зброєю. На боєприпаси виділено усього 257 млрд. попри те, що утримання держапарату та бюджетників йшло з фінансової допомоги США, Японії та міжнародних організацій. Тобто уряду не потрібно було хвилюватися за соціальні виплати, а витрачати на зброю та оборону, а не на казна-що. Чому ми досі скидаємося на дрони? Де кошти, що помпезно влада збирала на "Армію дронів"?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи