Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тести ПДР - шлях майбутньго автомобіліста

Зараз вже нікого не здивувати наявністю автомобіля вже в 18 років. Однак чи можна на ньому виїжджати на дорогу? Ні! Мало лише володіти транспортним засобом, потрібно також мати водійське посвідчення. Без нього ви не можете вважатися повноцінним учасником дорожнього руху і справжнім автомобілістом.

Отримати посвідчення ви можете після закінчення навчання в спеціальній автошколі та здачі іспиту в Головному Сервісному Центрі. Тут багато хто може сказати, що самому неможливо здати тестування, оскільки комп'ютери запрограмовані. Але це не так. Та й в самих тестах немає нічого надприродного. У цьому ви можете переконатися самі. Адже ще до навчання можна не тільки ознайомитися, але і спробувати пройти тести ПДР на нашому сайті Green Way.

Спочатку теорія

Мабуть, будь-яке навчання починається з теоретичного матеріалу. Без таких основ складно буде практикуватися. Навчання в автошколі не є винятком. І перше, що вам будуть пояснювати в рамках курсу - це теорія. Адже перш ніж виїхати на дорогу, ви повинні мати хоч базове уявлення про сам процес дорожнього руху. Знати, що позначають дорожні знаки та дорожня розмітка. Як поводитися, коли бачите регулювальника і т.д. Тому теоретичні знання дуже важливі.

Від правильності та повноти освоєного матеріалу буде залежати ваша безпека і безпека інших людей. Дотримання правил дозволяє уникнути появи аварійної ситуації, а також виникнення ДТП.

Переходимо до практики

Тести з ПДРПісля того як ви засвоїте базові теоретичні знання, почнуться практичні заняття. Вони проводяться індивідуально з кожним учнем, в присутності інструктора і на спеціальному транспортному засобі. І тут у багатьох виникає питання, а чи можна вчитися на своєму автомобілі, щоб надалі було простіше і звичніше. Ні. Навчання водінню на власному автомобілі заборонено законодавством. Учбовий транспортний засіб в обов'язковому порядку повинен бути обладнаний: 
  • додатковими педалями гальма і зчеплення (для автомобілів з механічною коробкою передач);
  • додатковим дзеркалом заднього виду для інструктора;
  • спеціальним розпізнавальним знаком "У".

Перші практичні заняття проводяться на спеціальному майданчику. Вони більше мають ознайомчий характер. Адже спочатку ви повинні навчитися сідати в автомобіль, пристібатися, підлаштовувати сидіння і дзеркала, заводити мотор. Потім ви почнете навчатися базовим маневрам: рушати з місця, гальмувати, повертати та інше.

Тільки після того, як інструктор буде впевнений в тому, що ви правильно все засвоїли, ви зможете виїхати на дорогу. І перша проблема, з якою ви зіткнетеся, тепер потрібно буде стежити не тільки за своїм автомобілем, але і за іншими учасниками дорожнього руху, в т.ч. за пішоходами. Швидкість реакції в більшості випадків може стати вирішальною. Тому дуже уважно стежте за всіма сигналами, які подають інші автомобілі. І самі не забувайте про такі сигнали.

Не бійтеся задавати інструкторові питання. Він з вами для того, щоб навчити.

Іспит

Іспит - перевірка ваших отриманих теоретичних і практичних знань. І відповідно він здається у 2 етапи. Тестування складається з 20 загальних питань, правильно відповісти ви повинні мінімум на 18. Максимально підготуватися до теорії вам допоможуть ПДР-онлайн. Іспит з водіння вимагає демонстрації отриманих навичок. Ви всьому вчилися і нового нічого не зустрінете.

Підійшовши відповідально до навчання, іспит не складе ніяких труднощів. Здавши обидві частини, ви відразу отримаєте своє посвідчення. І ось тепер беріть свій автомобіль і сміливо виїжджайте на дорогу.

А тепер важлива інформація для користувачів нашого сайту. Ви маєте можливість отримати PRO-акаунт зі знижкою в розмірі 10%. Для цього скористайтеся промокодом: avt166049.

Наші інтереси: 

Знання, навчання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи