Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Тепер також у Норвегії і Швеції усі ковідо-обмеження зняті

24 вересня міністр охорони здоров’я Норвегії несподівано оголосив, що всі обмеження будуть скасовані, починаючи з наступного дня. Зараз Covid-19 класифікується Національним інститутом охорони здоров'я як грип або ГРВІ.

Минулої суботи у Норвегії панував жвавий настрій: усі обмеження щодо коронавірусу зняли. У численних відеороликах можна побачити щасливих молодих людей, які святкують повернення до нормального життя через 561 день після оголошення в світі коронавірусної "пандемії". 

Як пише Report24, для нащадків вікінгів у невеликій північній скандинавській країні з 3,5 мільйонами жителів це призвело до стихійних вуличних вечірок та переповнених ресторанів після обіду. 

Волелюбна Норвегія наслідувала приклад Данії, у якій всі коронавірусні обмеження скасували 10 вересня.

 FHI, що підпорядковується Норвезькому міністерству охорони здоров’я і який можна порівняти з німецьким інститутом Роберта Коха, зараз класифікує Covid-19 не більш як звичайну застуду або грип.

Вказівки населенню у разі хвороби такі: залишайтеся вдома і лікуйтесь, ні на кого не кашляйте і мийте руки. Колективний імунітет, досягнутий природним шляхом і вакцинацією, взяли ситуацію під контроль. 

У Швеції з 29 вересня скасували більшість обмежень, що раніше запровадили через COVID-19. 

Як повідомляє The Local Sweden, відтепер громадяни зможуть без обмежень відвідувати кафе, ресторани та громадські заходи. Також скасовується вимога дотримання дистанції між столиками в громадських закладах, обмеження на допустиму кількість відвідувачів в барах і ресторанах, скасовуються обмеження щодо відвідування заходів, в тому числі концертів і великих спортивних подій.

Тепер, щоб потрапити на захід, не потрібно надавати негативний результат тесту на коронавірус або доказ вакцинації від COVID-19. До цього на заходи в закритих приміщеннях допускали не більше 300 відвідувачів, а на відкритому повітрі – не більше три тисячі людей. А приватні заходи, що проходили в орендованих приміщеннях, дозволялось відвідувати не більше 50 людям одночасно.

З 29 вересня працівникам рекомендують поступово повертатися на свої робочі місця. При цьому людям, в яких є симптоми захворювання, як і раніше радять працювати з дому і здати тест на COVID-19. Однак Агентство охорони здоров'я радить роботодавцям повертати працівників в офіси поступово.

Нагадаю, що минулого року після першого локдауну директорка агенції громадського здоров'я Норвегії заявила, що блокування країни, щоб приборкати Covid, не було потрібне.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями. Хто наступний?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, цікаво, в кого наступного прокинеться здоровий глузд?:) Тобто, в якій країні?:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, цікаво, в кого наступного прокинеться здоровий глузд?:) Тобто, в якій країні?:)

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

бачу наслідки молитов арійців.наша Церква постає могутньою та всесильною.РаДіє

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

але ж я зауважив, що скандинави досягли колективного імунітету в тому числі завдяки вакцинації

Цитата:
Колективний імунітет, досягнутий природним шляхом і вакцинацією, взяли ситуацію під контроль.

Поки дихаю - сподіваюсь!