Зображення користувача Валерій Зміївський.
Валерій Зміївський
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Таємниця легендарного золота Полуботка

Легендарне «золото Полуботка», навколо якого за сторіччя виникла маса легенд, нарешті, знайдено.

Про це кореспонденту впливової польської газети «Кур'єр Поранний» (Kurier Poranny), близької до польського уряду, повідомило на умовах повної анонімності (мало що може статися) джерело в Банку Англії.

Легендарне «золото Полуботка», навколо якого за сторіччя виникла маса легенд, нарешті, знайдено.

Про це кореспонденту впливової польської газети «Кур'єр Поранний» (Kurier Poranny), близької до польського уряду, повідомило на умовах повної анонімності (мало що може статися) джерело в Банку Англії.

За його словами «ще в 2014-му році. під час проведення будівельних робіт під котлован для майбутньої мечеті в престижному лондонському районі Вест-Енд (West End), було розкрито підземелля на місці колишнього банківського сховища. Воно було покинуто ще з часів Великої Пожежі (Great Fire London) в Лондоні, разом з цінностями, які з тих пір вважалися втраченими, що знаходились там. Проте, як виявилося, 4 діжки із золотими монетами, залишеними гетьманом Павлом Полуботком, що зберігалися там, вціліли, і навіть не обгоріли. Природно, їх вміст також не постраждав»

Велика Лондонська Пожежа.

Картина маловідомого італійського художника епохи Відродження

Після розкриття сховища в ньому були знайдено декілька десятків 40-галлонних (близько 180 літрів) діжок з мадагаскарського дуба, які використовувалися з 16-го по 19-й століття для зберігання дорогоцінних металів.

У чотирьох з них, як випливає із знайденої там же прибутково-видаткової книги, знаходиться більше 400 тис. відкарбованих Бердичівським монетним двором золотих дукатів. Окрім дукатів, там (в діжках) знаходилися і цехіни, а також невелика кількість крюгеррандів.

Кожна з діжок вміщує рівно 101 тис. цих одноунцієвих монет, так що загальна вага досягає більше 12.56 тонн, або близько $1 млрд. за поточними біржовими цінами, і це якщо брати до уваги тільки вартість самого металу. Проте при експертизі монет виявився несподіваний факт - золотим був тільки поверхневий шар, а основна маса (більше 90%) — з родію.

Цей кубик родію стоїть більш ніж в сто разів(!!!) дорожче за аналогічний за розмірами золотого. Власне, сама необхідність експертизи і була викликана тим, що один з робітників, що брали участь у вантажних роботах, звернув увагу на дуже великий діаметр монет, не відповідний штампу Au 917 (золото 917-й проби). Щільність родію всього 12.41 г/куб. см, що істотно менше за щільність золота, 19.3 г/куб. см., що і привело до необхідності збільшити діаметр монет майже на 15%, для збереження ваги.

Оскільки метал родій у декілька разів дорожче за золото, то і цінність кладу зростає відповідним чином.  Спектральний і радіо вуглецевий аналіз показав, що родій був здобутий в нині виснаженій мідній шахті недалеко від вершини Говерли (одна з гір в Карпатах, найвища — 2061 м над рівнем моря — точка України).

Така висока цінність родію поясняться тим, що він є ідеальним матеріалом для створення покриттів, що практично повністю (на 99.5-99.8%) відбивають будь-яке електромагнітне випромінювання, як радіохвилі, так і світло в діапазонах від інфрачервоного до ультрафіолету.

Іншими словами, танк, балістична ракета (боєголовка), підводний човен або літак з таким покриттям стають абсолютно невразливими як для вже існуючих, так і перспективних зразків лазерної зброї.

Які переваги одержує сторона, що володіє бойовою технікою з такими властивостями, пояснювати немає необхідності. Всього знайденого металу вистачить, використовуючи метод екструзійно-іонного напилення, на створення не менше 5-5,5 млн. кв. м поверхні, що відбиває електромагнітне випромінювання, що дозволить зробити невразливими майже половину танкового парку України, або більше двох третин авіації.

Прототип індивідуального лазеростійкого захисного спорядження створено на основі тонко плівкового родієвого покриття.

Додатково джерело пояснило, що рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit), підтверджене і зафіксоване референдумом 2016 року, було ухвалене саме тоді, коли стала зрозуміла позамежна вартість знайденого кладу.

Інакше, відповідно до п.4-6 гл. 12 Європейської Хартії вільностей, кожна з країн ЄС могла б претендувати на частку, визначену як відношення чисельності її населення до загальної чисельності населення ЄС. Отже, власне Великобританія могла б розраховувати всього лише на близько 12%, а Україна — і того менше, близько 7-8% знайденого золота. Тепер же ситуація в корінні змінилася — обидва учасники консорціуму одержують по 50%. Існує вірогідність того, що українська сторона вважатиме за краще продати свою частку Великобританії.

Сума продажу не розголошується.

 

http://www.infopole.pp.ua

 

 

Наші інтереси: 

Українська історія часом має дуже багато цікавих загадок. Нам важливо знати про них, бо їх розкриття інколи може мати важливі наслідки для нашої держави

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
золото
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи