Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сильні духом

Категорія:

Керівництво й ініціативна група журналістів «5 каналу» оголосили голодування, протестуючи проти тиску на телекомпанію. Про це у вечірньому випуску програми «Час» повідомив керівник інформаційної служби каналу Андрій Шевченко.
Таке рішення прийняли збори творчого колективу каналу, що відбулися 25 жовтня о 21.00.

Шевченко відзначив, що за останній тиждень каналові вдалося домогтися розгляду питання ліцензії каналу на нараді Ради з телебачення і радіомовлення, а також умовити депутата Сівковича відкликати позов про блокування рахунків. Разом з тим, відзначив він, жодна вимога каналу виконана не була. Тому журналісти оголосили безстрокове голодування.

Нагадаємо, «5 канал» зажадав від Печерського суду зняти арешт рахунків. Від Національної ради з телебачення і радіомовлення канал вимагав скликати позачергове засідання, де остаточно визнати «5 канал» переможцем конкурсу на мовлення на 48-му дециметровому каналі в Києві. Крім того, канал зажадав від Нацради привести до відповідності ліцензійну угоду трансляції «5 каналу» в кабельних мережах у регіонах України.

«5 канал» звернувся також до народного депутата Володимира Сівковича з вимогою «публічно вибачитись за цинічне використання «5 каналу» як інструмента шантажу у власних політичних цілях».

Шевченко подякував за підтримку колегам з інших каналів і ЗМІ, відзначивши, що в такий момент «особливо розумієш ціну корпоративного духу». Він також відзначив, що журналісти можуть підтримати своїх колег, приносячи їжу до будинку Національної ради з телебачення і радіомовлення на вулицю Десятинну і до Кабінету Міністрів на Грушевського. «...їжу, від якої символічно відмовився «5 канал», - сказав Шевченко.

Працівники каналу зібралися під студією, з якої велася програма, у білих футболках і білих головних пов’язках. За матеріалами «5 каналу», «Української правди» , «Українських Новин» proUA

В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи