Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Свободівці захоплюють адмінбудівлі, вже захоплені протестувальниками до них

28 січня «Свобода» штурмувала Львівську облдержадміністрацію, яку раніше зайняли громадські активісти. Члени партії ВО “Свобода” висловили бажання самим зайняти і контролювати приміщення. Під час штурму “свободівці” застосували сльозогінний газ та інші спецзасоби. Є поранені.

14012903r.jpg

Будівля Львівської облдержадміністрації

Про це повідомив Інформатор з посиланням на активістів, які перебували у Львівській ОДА. Перша спроба штурму Львівської ОДА відбулася 27 січня. Тоді на місці подій був присутній народний депутат України від ВО “Свобода” Юрій Михальчишин, який особисто погрожував активістам, – повідомило джерело Інформатора.

У другий день штурму депутати-свободівці на місці подій не “світилися”, але штурмовики, серед яких громадські активісти впізнали членів ВО “Свобода”, погрожують: якщо активісти не поступляться місцем “свободівцям” у ОДА – їх “викинуть з приміщення, а решту виловлюватимуть і “прибиватимуть”, пише Інформатор.

Раніше «Свобода» подібними методами встановлювала контроль в Київській міськдержадміністрації, витіснивши звідти представників «Спільної Справи».

Сьогодні, 29 січня, у Києві "Свобода" звільнила захоплену будівлю Міністерства аграрної політики від активістів руху "Спільна справа". Свої дії пояснила тим, що факт захоплення будівель держустанов заважає продовженню переговорів між мітингувальниками та представниками влади.

У приміщенні Міністерства зчинилася справжня битва, була застосована травматична зброя, повідомив 5 канал. У «Свободі» сказали, що це був не штурм, а виконання рішення Ради Майдану. 

В результаті конфлікту в будівлі Мінагрополітики постраждали шестеро активістів "Спільної справи", повідомляє IPress. Один з потерпілих був поранений п'ятьма пострілами з травматичної зброї і зараз його оперують в будівлі мерії Києва, також захопленій мітингувальниками, яка нині контролюється ВО "Свобода".

Нагадаємо, будівлю Мінагрополітики активісти "Спільної справи" захопили 24 січня. 26 січня вони зайняли будівлю Міністерства юстиції України. Відразу після захоплення міністр юстиції Олена Лукаш пообіцяла звернутися до президента з проханням вийти з переговорного процесу з опозицією, а також звернутися до РНБО з проханням розглянути питання про введення надзвичайного стану в Україні, якщо активісти не звільнять будівлю Мін'юсту.

Коментар Дмитра Різниченка:

"На Хрещатику хлопці зі "Свободи" штурмували і зі стріляниною відбили приміщення, зайняте хлопцями "Спільної Справи".

Політики першої категорії показали політику другої (який, зчепивши зуби, проривається в першу), що в першій категорії всі місця зайняті.

Також показали своїм партнерам з Банкової, що вони контролюють Майдан, а отже, з ними можна домовлятися".

Коментар з газети "Україна молода":

"На запитання, чи не зарано почалася «капітуляція» опозиції перед владою (адже на ранок 29 січня жодне рішення щодо амністії для майданівців парламент іще не ухвалив), речник «Свободи» відповів, що назустріч затриманим пішла прокуратура — «на місцях» було звільнено до 50 активістів. «Без жодних умов», — підкреслив Сиротюк. Подробиць щодо того, кого саме звільнено, він, на жаль, не повідомив — сам, мовляв, не в курсі. Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок натомість пояснив у парламенті, що Генпрокурор погодився не підтримувати держобвинувачення у справах визначення міри запобіжного заходу 40 затриманих активістів".

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

ВО "Свобода" швидко втрачає авторитет. Тому й поспішає.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

ВО "Свобода" швидко втрачає авторитет. Тому й поспішає.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

А хто зараз набуває авторитету?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Свободівці таким чином хочуть відновити авторитет?! Трансформагенти, оплачувані жидами, допомагають Кремлю...

Si vis pacem, para bellum