Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Свобода мови» - практичний тренінг з ораторського мистецтва

Часто, спілкуючись з групою людей, виступаючи перед колегами на зібраннях, нарадах та конференціях, можемо відчувати страх перед присутніми, невпевненість, скутість і хвилювання.

Ці якості можна віднести до поганих звичок, з якими потрібно боротися, і в цьому допоможе тренінг ораторського мистецтва. Що дає тренінг з назвою ораторське мистецтво? По-перше – це впевненість в собі, оскільки, завдяки тренінгу, людина розкриває себе на виступі, робить необхідні жести, впевнено переконує і впливає на аудиторію слухачів.

Програма тренінгу з ораторського мистецтва складається з таких основних пунктів:

Ораторство – не просто спілкування між людьми. Це вміння працювати в команді та взаємодіяти з великим колективом. Хвилювання людини перед виступом – ознака того, що для неї цей виступ дуже важливий, і навпаки – без хвилювання оратора, оточуючі будуть думати, що сам оратор байдуже відноситься до свого ж виступу. Найгірший варіант, коли людина відчуває надмірне хвилювання та страх перед виступом. Потрібно менш критично ставитися до своєї особистості та бути впевненим в своїх силах, це дуже допомагає на публічних виступах.

Найкращий варіант для майбутнього оратора – відвідати декілька публічних виступів інших людей, слідкуючи за рухами, мовою, дикцією та поведінкою. Ведення спостереження за цим виступом – гарна можливість навчитися цих навичок, але і копіювати їх – теж не зовсім доречно. З плином часу, у Вас сформуються ці навички, підходи та фішки, які будуть дуже цікаві співрозмовникам, тим паче, що вони будуть виглядати найбільш природно та вдало з вашої сторони. Навіть якщо цей виступ не подобається майбутньому оратору, спробуйте отримати від розповіді задоволення, додавши до неї якість цікаві факти та інтригуючі новини, адже саме ці фактори можуть дійсно зацікавити аудиторію.

Зазвичай, гарні оратори – високопосадовці, медійні та публічні особи, поети та творці, керівники підприємств та організацій, бізнесмени, які дуже гарно володіють ораторським мистецтвом. Це в свою чергу впливає на успішність переговорів, презентацій різноманітних бізнес-проектів, адже зацікавивши своїх співрозмовників – це вже успіх.

Тренінг дозволить кожному, хто прагне добре і чітко говорити на публіці – досягти бажаної мети за досить короткий проміжок часу.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи