Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 44
  • Переглядів: 49

Свастя: Любов, Світло, Удача, Життя

Слово Свастика (Свастя, Сварга), за однією версією, походить від санскритського слова Суасті. Мовляв, «су» - прекрасний, добро і «асти» - бути, тобто "Бути добру!", або по-нашому "На все добре!". Якщо ж копнути глибше, то це не що інше як давньоукраїнське «Сва з тя», тобто «Святість з тобою!» («Хай перебуває з тобою святість!»).

Слово Свастика (Свастя, Сварга), за однією версією, походить від санскритського слова Суасті. Мовляв, «су» - прекрасний, добро і «асти» - бути, тобто "Бути добру!", або по-нашому "На все добре!".

Якщо ж копнути глибше, то це не що інше як давньоукраїнське «Сва з тя», тобто «Святість з тобою!» («Хай перебуває з тобою святість!»).  Саме таку етимологію підтверджує фраза з Бгагавадгіти «До Тебе боги припадають із вигуком: Свасті!», яка ясно вказує на привітання і побажання святості зустрічній людині.  Це значно природніше, чим абстрактне побажання бути добру.  

Як відомо, Свастя є найрозповсюдженішим солярним знаком. Це знак сонця і вогню, символ добра, удачі і процвітання, символ величі Бога. Світ живе за свастичним принципом від мікрокосмосу до макрокосмосу. Біолокаційні досліди показують, що знак свастики випромінює позитивну енергію у всьому спектрі частот людського організму.

Свастика – один із найдавніших широкорозповсюджених графічних символів, який бере початок з часів Трипільської культури, а пізніше стає складовою культури, релігії і побуту практично в усіх народів світу.

Ренесанс свастики припадає на другу половину ХІХ ст. – поч. ХХ ст. Вона стала предметом дискусії науковців, культурологів та теософів, використовувалася в якості логотипу різноманітними громадськими організаціями, а також у рекламних цілях. США займають особливе місце в згадках історичного використання свастики. Цей символ часто малювався на листівках та привітаннях, позначаючи побажання щастя та удачі.

На основі цих листівок я розробив сувенір «Валентинка по-отинійськи». На тлі серця розміщена правостороння свастика, на якій написи: Love – Любов, Light – Cвітло, Luck – Удача, Life – Життя. Чого і бажаю усім у День закоханих.

 


В тему:

Символіка — це програма майбутнього

Украдений символ

Свастика і таємниця імені «Україна»

Україна без своєї святої рідної тисячолітньої Свастики

В Індії продаватимуть покривала зі сваргами

В Америці виявили оберігаючу свастику на пшеничному полі

Свастика

Місто за назвою Свастика

Карпати будуть покарані за арійську символіку на трибунах?

В Індії відзначають свято вогнів Дівалі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи