Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створюється громадянський центр з контролю за вакцинами

Громадські організації представили в Раду Європи інформаційний пакет щодо незаконної вакцинації. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомили члени ініціативної групи зі створення Центру.
Низка громадських організацій та громадян України виступили з ініціативою створити Центр контролю за вакцинами. Головною передумовою створення такого Центру, стало, зокрема, замовчування проблеми, що склалася навколо позачергової загальнообов’язкової вакцинації від кору та краснухи та відсутність реакції з боку посадовців від медицини на численні запити громадськості та ЗМІ з проханнями оприлюднити всю інформацію щодо вакцини.

Представники оргкомітету провели самостійне розслідування та представили зразки вакцин, що поставлені в Україну, та автентичну вакцину заводу виробника. Ці вакцини будуть направлені ініціаторами для детального аналізу до високотехнологічної лабораторії однієї з країн сходу. В той же час система охорони здоров’я неспроможна забезпечити належне зберігання вже завезених вакцин, відсутній належний лабораторний контроль та дієва система контролю за наслідками вакцинації

На думку оргкомітету ситуація з вакцинацією має більш глибоке коріння і свідчить про глибоку кризу галузі в цілому. Як зазначив Ю.Збітнєв, слабкість керівництва, непрофесіоналізм, безвідповідальність Міністерства охорони здоров’я представляє загрозу національній безпеці і потребує корінних змін. Це своєрідна українська Бастилія, яка стала символом деструктивних процесів в державі і потребує відповідних дій суспільства.

Центр громадського контролю за вакцинами планує тісно співпрацювати з міжнародними громадськими організаціями, які захищають права громадян. Принципова домовленість про співпрацю досягнуто, зокрема, з Хельсінкським медико-соціальним товариством (ХМСТ), що надаватиме допомогу у співпраці зі структурами Євросоюзу. Так, представниками ХМСТ до Ради Європи представлено пакет з незаконної вакцинації в Україні. Представлена відповідна інформація в Страсбург до Департаменту Ринкового моніторингу незаконних препаратів, та Міжнародний Червоний Хрест.

Правління ХМСТ запросило прийняти участь в її роботі товариства віце-президента АМН Л. Г. Розенфельда та лікаря-реаніматолога Ю.Збітнєва.

Як зазначив Юрій Збітнєв, «Фактично завдання Центру контролю за вакцинами — це виконати ту функцію, яку не виконує на сьогоднішній день держава — забезпечити прозорість державної політики в питаннях вакцинаці, та захистити громадян від будь-яких зловживань чи корупційних дій чиновників. Це вкрай необхідно сьогодні, адже мова йде про здоров’я всієї нації, дітей і онуків кожного з нас».

Одним з перших кроків, запланованих на вересень 2008 р., стане організація громадських слухань з проблем імунізації населення, ініціювання законопроекту про свободу вакцинації та законопроекту про матеріальне відшкодування збитків внаслідок ускладнень, спричинених вакцинацією.


В тему:

Новий суспільний договір

Небезпечна імунізація

Великі містифікації
В тему: 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи